Dünyanın en yaşlı köpeği o oldu! Bu bir ilk

Dünyanın en yaşlı köpeği o oldu! Bu bir ilk
Güncelleme:

Portekiz’in Leira ilçesinde yaşayan Bobi adlı Rafeiro do Alentejo cinsi köpek, şimdiye kadar yaşayan en yaşlı köpek seçildi. Bobi 30 yaşına basan ilk köpek oldu...

Bobi adlı bir Portekiz çiftlik köpeği, şimdiye kadar yaşayan en yaşlı köpek seçildi. Portekiz’in Leira ilçesinde yaşayan Rafeiro do Alentejo cinsi köpek 30 yıl 267 günlük. Bobi, Conqueiros köyünde doğduğundan beri aile tarafından işletilen çiftlikte kalan Bobi, ilerlemiş yaşına rağmen ailenin dört kedisiyle oynayacak kadar sağlıklı.

Aile üyeleri, onun uzun ömürlü olmasının sırrının, her zaman kırsal kesimde, doğayla çevrili, huzurlu bir ortamda yaşamış olmasına bağlı olduğuna inanıyor. Bobi’nin sahibi Leonel Costa onu “türünün tek örneği” olarak tanımlıyor. Costa, Bobi’nin uzun bir hayvan neslinin sonuncusu olduğu için hâlâ yavru köpeklerin babası olmasını umuyor.

Costa, “Bobi bunca yıldır bir savaşçı, nasıl dayandığını bir tek o biliyor, kolay olmamalı çünkü ortalama bir köpeğin ömrü o kadar uzun değil ve sadece konuşsa bu başarıyı açıklayabilirdi.” dedi. Costa, Bobi’nin uzun yaşamının Guinness Dünya Rekorları sahibi olarak tanındığını görmenin “muazzam bir sevinç” olduğunu söyledi. Şimdiye kadarki en yaşlı köpek unvanı, Kasım 1939’da uykuya dalmadan önce 29 yıl 5 ay yaşayan Avustralyalı bir sığır köpeği olan Bluey’e aitti.