Düşen Rus uçağı ile ilgili flaş açıklama !

Düşen Rus uçağı ile ilgili flaş açıklama !
Güncelleme:

224 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası ile ilgili tartışmalar sürüyor.

Mısır’ın Sina yarımadasına düşen ve 224 kişinin hayatını kaybettiği Rus metrojet hava yollarına ait A 321-200 tipi yolcu uçağının düşme nedeni hakkında tartışmalar sürüyor.

Moskova’da düzenledikleri basın toplantısında Metrojet yetkilileri uçağın düşmesinin tek makul sebebinin dış bir etken olduğunu açıkladılar. Rus havacılık yetkilileri yaptıkları açıklamada “Teknik bir hata ya da pilotaj hatasından dolayı uçağın havada parçalanıp geniş bir alana yayılması mümkün değil” ifadelerini kullanıldı.

Rus yetkililer enkazın araştırılmasının bittiğini ve mürettebatın uçakta kule ile herhangi bir iletişim problemi yaşamadığını belirtti. Kazada insan hatası ya da teknik bir arıza olmadığını vurgulayan Metrojet, düşmeden önce Mısır’daki yer mürettebatıyla iletişim kurulduğunu ise kesin bir dille yalanladı.

Mısır’ın Sharm el Şeyh kentinden içinde 224 yolcusuyla havalanan Rus Metrojet (eski adı Kolavia) Havayollarına ait Airbus A321 tipi yolcu uçağı ile radar teması Sina Çölü üzerinde kesilmiş, kalkıştan 23 dakika sonra uçağın düştüğü anlaşılmıştı. Mısırlı yetkililer uçağın Türk hava sahasına girmek üzere olduğu bölgede temasın kesildiğini belirtmişti. 224 kişinin hayatını kaybettiği kazada kurtulan olmadı.

Uçaktaki her yolcu herhangi bir kaza ihtimaline karşı 33 bin dolar (100 bin TL) sigortalanmıştı.