Gazze'de İsrail ordusunun işkencesi kanıtlandı

Gazze'de İsrail ordusunun işkencesi kanıtlandı
Güncelleme:

Hamas-İsrail savaşında, İsrail ordusunun sivilleri de öldüren saldırılarında uluslararası kamuoyunda şok etkisi yaratan bir işkence görüntüsü geldi.

7 Ekim'de Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın saldırısı sonrasında başlayan savaşta İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik orantısız şiddeti devam ederken Gazze'den gelen bir görüntü infial yarattı.

Sosyal medyada paylaşılan ve uluslararası kamuoyunun da yayınladığı görüntülerde İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyinde teslim olan yüzlerce Filistinliyi iç çamaşırlarına kadar soyarak ve sıraya alarak kelepçelediği ve bu kişilerin İsrail ordusuna ait kamyonetlerle bir yere götürüldüğü görülüyor. 

100'den fazla erkeğin Beyt Lahia'daki sokak ortasında ters kelepçeyle tutulduğu görülürken erkeklerin kafalarını aşağı eğdiği de görülüyor. 

Görüntülerle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, bunlardan bazılarının Hamas mensubu olduğu iddia edildi. Fakat İngiliz The Times gazetesi, yerde zorla tutulan kişilerden birinin Diaa Al-Kahlout isimli bir gazeteci olduğunu yazdı. Al-Kahlout'un Arapça yayın yapan uluslararası bir gazetenin muhabiri olduğu da The Times'ın haberinde belirtildi.