Gazze'de korkulan oluyor; İsrail düğmeye bastı

Gazze'de korkulan oluyor; İsrail düğmeye bastı
Güncelleme:

İsrail ordunun, dünyanın en büyük açık cezaevi olarak bilinen Gazze'ye karadan büyük bir harekat yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

İsrail’in Kanal 14 televizyonunun internet sitesinde yer alan bir raporda, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi’ne karadan giriş için hazırlandığı ancak siyasi düzeyde onay beklediği belirtildi. “Karadan harekat onaylanırsa İsrail kuvvetleri birkaç ay daha orada (Gazze’de) kalmaya hazır” ifadelerine yer verilen raporda, “Ordunun bu aşamadaki açık hedefi Gazze Şeridi’ni silahsızlandırmaktır” değerlendirmesi yapıldı.

Kanal 14 televizyonunun sitesinde yer alan raporla ilgili İsrail resmi makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan, İsrail Ordusu’ndan yapılan açıklamada, Hava Kuvvetlerinin, Hamas ve İslami Cihad hareketlerine ait noktalara 6 bin bomba attığı, Gazze Şeridi’nde de büyük çaplı hava saldırıları düzenlediği kaydedildi.

GAZZE SINIRI BOŞALTILIYOR

İsrail, Gazze sınırına birkaç kilometre mesafede bulunan Sderot Yahudi yerleşim biriminde nüfusun yüzde 60’ını tahliye etti.

İsrail devlet televizyonu KAN’a göre, Sderot yerleşim birimindeki sakinlerin ülkenin merkezindeki otellere tahliyesi devam ediyor. Sderot’ta şu anda yerleşimci nüfusun yüzde 40’ı olan yaklaşık 13 bin kişi kaldı.

Gazze Şeridi’nden onlarca roketin düştüğü Sderot, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’na bağlı unsurların 7 Ekim’deki sızma operasyonunun ardından İsrail ordusuyla yoğun çatışmalara sahne olmuştu.

Yaklaşık 31 bin nüfuslu sınır kenti Sderot’un Belediye Başkanı Alon Davidi 11 Ekim’de yaptığı açıklamada, İsrail hükümetine çatışmalar nedeniyle şehrin tüm sakinlerini organize bir şekilde tahliye etmesi çağrısında bulunmuştu. (AA)