Havalimanını patlatan teröristler bakın kim çıktı !

Havalimanını patlatan teröristler bakın kim çıktı !
Güncelleme:

Belçika medyası Brüksel'i kana bulayan saldırganların El Bakraoui Kardeşler olduğunu duyurdu. Üçüncü saldırganın da yakalandığı açıklandı.

Belçika devlet televizyonu RTBF, dün Brüksel Havalimanı'nda intihar saldırısı düzenleyen saldırganların El Bakraoui Kardeşler olduğunu duyurdu. Belçika basının dün yayınladığı fotoğrafta en sağda bulunan ve kaçtığı belirlenen Necim Laachraoui da Brüksel'de yakalandı.

Belçika Devlet televizyonu RTBF, Brüksel'deki Uluslararası Zaventem Havalimanı'ndaki bombalı intihar saldırısını Brahim ve Khalid Bakraoui isimli iki kardeşin yaptığını açıkladı.

Belçika Devlet Televizyonu RTBF verdiği haberde, havalimanındaki intihar saldırısını Brahim ve Khalid Bakraoui isimli iki kardeşin gerçekleştirdiğini, bu bilgilerinde Belçika Emniyet birimleri tarafından onaylandığını duyurdu. RTBF televizyonun verdiği habere göre bu iki kardeş Paris saldırısından sonra aranan ve geçtiğimiz günlerde Brüksel'de yakalanan Salah Abdeslam'ın saklanması için sahte isimlerle ev kiraladı.

ÜÇÜNCÜ SALDIRGAN DA YAKALANDI

Belçika basının dün yayınladığı fotoğrafta en sağda bulunan ve kaçtığı belirlenen Necim Laachraoui Brüksel'de yakalandı.

Belçika basının dün yayınladığı fotoğrafta en sağda bulunan ve saldırıdan sonra kaçan saldırganın bomba düzeneğini hazırlayan Necim Laachraoui olduğunu duyurmuştu. Laachraoui, bugün Brüksel'de yakalandı.

Zaventem Belediye Başkanı Francis Vermeiren, havalimanındaki saldırıları gerçekleştiren saldırganların bombaları valizde taşıdığını ifade etti. Vermeiren, "Havalimanına taksiyle geldiler ve bombalar valizlerin içindeydi. Valizleri taşıma araçları üzerine koydular ve ilk iki bomba infilak etti. Üçüncü terörist de bomba yüklü valizini taşıma aracının üzerine koydu ancak muhtemelen panik yaptı ve bomba patlamadı" dedi

56f2404718c7732598120d9a.jpg

Brüksel Havalimanı'ndaki kamera görüntülerinde görülen bu kişilerin saldırganlar olduğu tahmin ediliyor. Görüntüdeki kişilerden ikisinin birer elinde siyah eldiven olduğu göze çarpıyor. Eldivenlerin içinde bombaları patlatmak için kullanılan tetikleyicilerin olduğu düşünülüyor. Soldaki iki kişinin kendini havaya uçurduğu tahmin ediliyor. Beyaz montlu kişi ise Brüksel'de yakalandı.