Irak'tan Türkiye'ye 2 TIR yardım: Türkiye’ye destek, bizim için milli görev

Irak'tan Türkiye'ye 2 TIR yardım: Türkiye’ye destek, bizim için milli görev
Güncelleme:

Kahramamaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu illerdeki depremzedeler için 2 TIR yardım getiren Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı Aydın Maruf, “Türkiye’nin yanında olmak Türkiye’ye destek vermek bizim için milli bir görevdir." dedi.

Irak’tan Türkiye´deki depremzedeler için hazırlanan yardım TIR’ları, Şırnak’ın Silopi ilçesinde ulaştı. Yardımlar, deprem bölgesine koordineli bir şekilde gönderilmek üzere Silopi Kaymakamlığı'na teslim edildi. Yardım TIR’ları ile beraber, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi Siyasi Büro Üyesi Aydın Maruf da Silopi ilçesine geldi. Silopi Kapalı Spor Salonu'ndaki depremzedelerle bir araya gelen Maruf, kendisini karşılayan Kaymakam Cihat Koç’tan depremdeler için yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Maruf, depremzedeleri teselli ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

‘TÜRKİYE ZOR ŞARTLARDA OLAN İNSANLARA SAHİP ÇIKTI'

Türkiye’nin zor şartlarda olan insanlara sahip çıktığını ifade eden Aydın Maruf, “6 Şubat’ta maalesef Türkiye Cumhuriyeti’ndeki illerde bir deprem oldu. Bu deprem neticesinde birçok insanlarımız, vatandaş hayatını kaybetti. Birçok insanımız da yaralandı. Hayatını kaybedenlere yüce Allah’tan rahmet dilerim. Mekanları cennet olsun. Allah rahmet eylesin onlara. Yaralı olanlara yüce Allah’tan acil şifalar dilerim. Biz Iraklı Türkmenler olarak veya bölgede yaşayan insanlar olarak bize bu Türkiye’nin yanında olmak Türkiye’ye destek vermek bizim için milli bir görevdir. Her zaman Türkiye’nin yanındayız. Türkiye zor şartlar altında olan insanlara da sahip çıkmıştır. Destek vermiştir. Erbil-Ankara arasındaki ilişkiler geçmişten de bugüne kadar güzel ilişkiler var. Bu ilişkiler içerisinde de Türkmenlerin de büyük bir rolü vardır” diye konuştu.

Etiketler ırak türkiye Yardım