İran'dan güç gösterisi !

İran'dan güç gösterisi !
Güncelleme:

İran, Suudi Arabistan ile girilen kriz sonrası güç gösterisi olarak yeraltı füze tesisinin fotoğraflarını yayınladı.

İran, Devrim Muhafızları'na ait 2'nci yeraltı füze tesisinin fotoğraflarını yayınladı.

Suudi Arabistan ile İran arasında gerilimin doruk noktasına ulaştığı günlerde, İran’dan ‘güç gösterisi’ olarak nitelendirilen bir hamle geldi. İran, Devrim Muhafızları’na ait 2’nci yeraltı füze tesisinin fotoğraflarını yayınladı. Balistik füzelerle dolu ilk yeraltı tesisinin fotoğrafları üç ay önce yayınlanmıştı.

Tasnim haber ajansının haberine göre, Meclis Başkanı Ali Laricani, yeraltında bir tüneldeki tesisi ziyaret etti. İran’ın yüksek hassasiyetli ‘Emad’ uzun menzilli balistik füzelerinin dikkat çektiği fotoğraflarda, füzelerin fırlatma araçlarının üzerinde olduğu görüldü.

Karadan karaya füzelerin yeni nesli olarak nitelendirilen 'Emad' füzesi hakkında Savunma Bakanı Tuğgeneral Hüseyin Dehan, “Bu, İran’ın geliştirdiği hedefe ulaşıncaya kadar hassas güdümünü koruyan ilk balistik füzesidir" demişti. 

14 Ekim'de İran füze ve rampa ünitelerinin yerleştirildiği gizli bir yeraltı tünelinin kapılarını kameralara açmıştı. Dağların 500 metre altındaki ve yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki tüneli gezdiren Devrim Muhafızları komutanı Emir Ali Hacızade, konumu belirtilmeyen bu tünelin, 'buzdağının görünen kısmı' olduğunu söylemiş ve ülkenin genelinde benzer tesisler olduğunu vurgulamıştı.

201601051608_3.jpg

[PAGE]

201601051608_2.jpg

[PAGE]

201601051608_1.jpg

[PAGE]

fft107_mf6860055.jpeg