Milletvekiline ''müstechen mesaj'' suçlaması

Milletvekiline ''müstechen mesaj'' suçlaması
Güncelleme:

İngiliz milletvekilinin 17 yaşındaki bir genç kıza müstehcen mesajlar atmakla suçlanıyor.

'Selfie Kraliçesi' lakabıyla anılan Karen Danczuk'tan ayrılan İngiliz politikacı Simon Danczuk, 17 yaşındaki bir genç kıza müstehcen mesajlar atmakla itham ediliyor.

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre; Sophena Houlihan adlı genç kız, iş için başvurduğu 49 yaşındaki Danczuk'un cinsel içerikli mesajlarına maruz kaldığını açıkladı.  

Çocuk suistimaline karşı kampanya yürüten İşçi Parti'li Danczuk, eşinden ayrıldıktan kısa bir süre sonra Temmuz ayında Houlihan'a mesaj atmaya başladı.

İddiaya göre; Danczuk, başta siyasete atılma tavsiyesinde bulunduğu genç kıza daha sonra cinsel içerikli mesajlar atıp, ondan fotoğraflar göndermesini istedi.  

Önceleri hayranlık duyduğu bir siyasetçi olduğu için gururu okşandığını anlatan genç kız, mesajların şekil değiştirmesiyle (sana şaplak atmamı mı istiyorsun, sadece seni düşünerek kendimden geçiyorum gibi...) bunalıma girdiğini, çünkü Danczuk'un babası yaşında olduğunu söyledi.

Öğrenci olan ve İşçi Partisi'ne katılmayı düşünen Houlihan, The Sun'a yaptığı açıklamada, "Bana ilk münasebetsiz mesaj gönderdiğinde gördüklerime inanamadım. Şoke oldum" dedi.

Haberde İngiliz polisinin, genç kızın Danczuk tarafından taciz edilip edilmediğini belirlemek için Houlihan'la irtibata geçti de belirtildi. Simon Danczuk'a yakın bir kaynak, The Sun'a, polisin soruşturma gerektirecek bir durum olmadığı sonucuna vardığını söyledi.