Netflix ve TikTok, Rusya’daki hizmetlerini askıya alıyor

Netflix ve TikTok, Rusya’daki hizmetlerini askıya alıyor
Güncelleme:

Netflix ve TikTok, Ukrayna'ya düzenlediği saldırılar nedeniyle Rusya'daki hizmetlerini askıya alacağını duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği saldırıların ardından ABD’nin California eyaleti merkezli teknoloji, medya hizmet sağlayıcı ve yapım şirketi Netflix'ten, Rusya’daki hizmetlerini askıya alma kararı geldi.

Netflix tarafından yapılan açıklamada, Rusya’da akışlı video yayın hizmetlerini satma ve sağlama hizmetlerinin askıya alınacağı kaydedildi.

Şirket yaptığı açıklamada, “Mevcut koşullar göz önüne alındığında, Rusya’daki hizmetimizi askıya almaya karar verdik” ifadelerini kullandı. Netflix, mevcut abone hesaplarına ne olacağını veya bu konunun ne zaman yeniden değerlendireceğini ise belirtmedi.

TİKTOK DA FAALİYETLERİNİ DURDURDU

Video paylaşım platformu TikTok, Rusya'daki bazı hizmetlerini askıya aldığını duyururken, çevrim içi yayın platformu Netflix de bu ülkedeki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

TikTok'tan yapılan yazılı açıklamada, Rus hükümetinin kısa süre önce aldığı medya düzenlemesine ilişkin kararın, şirketin bu adımında etkili olduğu bildirildi.

Buna göre TikTok, Rusya'dan canlı akışı ve yeni içerik paylaşımlarını askıya alırken, diğer ülkelerdeki paylaşımları Rus kullanıcıların artık göremeyeceğini de belirtti. Platformun diğer hizmetleri ise kullanıma açık olmaya devam edecek.