O ülkede helikopter düştü: 7 ölü

O ülkede helikopter düştü: 7 ölü

Yeni Zelanda'da 6 turisti taşıyan helikopter düştü. Pilot ve yolcular hayatını kaybetti.

Yeni Zelanda'da 6 turisti taşıyan helikopter henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü. Bölgede bulunan buzulun içine sıkıştığı ifade edilen helikopterde bulunan 1 pilot ve 6 yolcu hayatını kaybetti.

Yeni Zelanda polisi, ülkenin güneyindeki Güney Adası'nda bir helikopterin düştüğünü ve helikopterde bulunan 1 pilot 6 yolcunun hayatını kaybettiği bildirdi. Turistik gezi amacıyla helikopter kiralayarak bölgeye gittikleri belirtilen yolculardan 4'ünün İngiltere, 2'sinin ise Avusturalya vatandaşı olduğu aktarıldı. Helikopterin Fox Buzulundaki yarığın içine sıkıştığı kayddilirken, bölgeye 4 kurtarma helikopterinin gönderildiği ifade edildi. Kötü hava koşulları nedeniyle ara verilen kurtarma çalışmalarına yarın devam edileceği kaydedildi.

O ülkede helikopter düştü: 7 ölü

Müfettiş John Canning, polisin Fox Buzulu zirvesinde bir helikopterin kayıp olduğu ihbarını aldığını bildirerek, olay yerine gittiklerini ve helikopterin enkazını bulduklarını söyledi. Canning, "Helikopterde 1 pilot ve 6 yolcu vardı. Hava şartları el verirse yarın olay yerine tekrar gideceğiz ve pilot ile yolcuların cansız bedenlerini çıkaracağız" dedi.

Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.