Rusya'dan şaşırtan teklif !

Rusya'dan şaşırtan teklif !
Güncelleme:

Rusya, ABD'ye El Nusra'yı birlikte vurma teklifinde bulundu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ABD ve öncülüğündeki koalisyona 25 Mayıs'tan itibaren Suriye'de El Nusra'ya karşı ortak hava saldırıları düzenlemeyi teklif ettiklerini söyledi.

Şoygu, bu teklifi Suriye hükümetiyle ve Ürdün'ün başkenti Amman'daki ABD'li askeri yetkililerle de görüştüklerini de paylaştı. Sputnik'in haberine göre Rus bakan, Suriye'deki ateşkese uymayan militanları 25 Mayıs'tan itibaren tek taraflı olarak vurma hakkını 'saklı tuttuklarını' vurguladı.

'PALMİRA'YI TEMİZLEYEN RUS BOMBA İMHA EKİBİ GERİ DÖNDÜ'

Bu arada Şoygu, IŞİD'den geriye kalan mayınların temizlenmesi için Suriye'nin antik Palmira kentine gönderilen Rus bomba imha ekiplerinin ülkelerine geri döndüğünü söyledi.

"Bomba imha grubu Rusya'ya geri döndü. Palmira'da yalnızca Suriyeli bomba imha ekiplerini eğitmekle uğraşan bir Rus grup bırakıldı" diyen Şoygu'nun verdiği bilgiye göre, Rus uzmanlar Palmira'da toplamda 116 kilometrelik yol ve 825 hektar genişliğinde bir alanı bombalardan arındırdı. Bu çalışmalar sırasında 19 bin patlayıcı madde imha edildi.

NATO'YA ELEŞTİRİ: ÖNLEMLER ALMAK ZORUNDA KALDIK

Diğer taraftan ismini vermeden NATO'ya gönderme yapan Şoygu, 'bazı ülkelerin Rusya sınırlarının çok yakınında askeri varlıklarını artırma girişimleri nedeniyle belirli önlemler almak zorunda kaldıklarını' belirtti.

Bu sebeple ülkenin batı ve güney sınırlarındaki askeri kuvvetlerin güçlendirildiğini anlatan Şoygu, bu bölgelerdeki birliklere uzun menzilli ve isabet gücü yüksek silahlar verildiğini söyledi.

Sputnik

Etiketler abd Rusya Suriye el nusra