Suriye haritası bir kez daha değişti

Suriye haritası bir kez daha değişti
Güncelleme:

Suriye'de birçok bölge terör örgütü DEAŞ'tan arındırıldı. Son Suriye haritası ise böyle oldu...

Suriye'de IŞİD'e darbe üstüne darbe indirildi. Hem koalisyon güçleri hem de Suriye ordusu birçok bölgeyi ele geçirdi. Son gelen haberlere göre; önemli bölgeler terör örgütü IŞİD'ten arındırıldı.

5. Kolordu öncülüğündeki Suriye ordusu, Suriye’nin güneyinde yer alan Suveyda eyaletinin batısındaki Zulfa barajı ve çevresinde kontrolü ele geçirerek Humus eyalet sınırında yaklaşık 100 kilometrekarelik bir alanı IŞİD’den kurtardı.

Palmira antik kentinin güneyinde yer alan Abtar dağları çevresinde de bir dizi noktayı IŞİD’den kurtaran ordu birliklerinin bir sonraki rotasının Deyrezzor eyaleti ve Irak sınırı olacağı düşünülüyor. Bunun yanı sıra ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka’nın kuzeyinde yer alan 3 köyü daha IŞİD’den ele geçirmeyi başardı. Kısa bir süre sonra Rakka’da kent savaşlarının da yaşanması muhtemel olarak görülüyor.

Suriye haritası bir kez daha değişti - Resim : 1

Geçtiğimiz hafta Humus kentinin batısında yer alan ve ulusal uzlaşıya dahil olan El-Vaer semtinden de son kafile İdlib ve Cerablus’a doğru yola çıkmıştı. Böylelikle Humus kenti, silahlı gruplardan tamamen arındırılmış oldu.