Bakan Şimşek'ten MTV'ye indirim açıklaması: ''Yanlış anlaşıldı''

Bakan Şimşek'ten MTV'ye indirim açıklaması: ''Yanlış anlaşıldı''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MTV'ye yapılacak olan %40'lık zam oranının Bakanlar Kurulu'nda yeniden görüşüleceğini açıklamasının ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten flaş bir açıklama geldi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı ve MTV zammıyla ilgili açıklamada bulundu. Şimşek MTV zammı için ”Yanlış anlaşıldı, %40 MTV zammı 2018’de alınacak arabalar için geçerli” dedi. Şimşek daha sonra kanunu yanlış hatırladığını belirtip Meclis’teki kanunun bütün araçları kapsadığını ifade etti.

İşte Şimşek’in açıklamalarından satırbaşları:

Aslında ekonomi geçen yıl yaşanan hain darbe girişimi ve terör olayları nedeniyle olumsuz etkilen hatta üçüncü çeyrekte küçüldü. Biz bir takım önlemler aldık. Kredi garanti fonu bunlardan biriydi. Fondan 320 bin firma yararlandı. Başka bir ülke bu şoku yaşasaydı toparlanamazdı.

Ama Türkiye suna anda yüzde 5’in üzerinde büyüyor. Esnafımıza güçlü destek çıktık. Faizsiz krediler verdik. İhracatçımızın seferberlik anlayışına destek verdik. Bu sene istihdamda rekor kıracağız. En az 1 milyonun üzerinde. Turizme muazzam destekler getirdik.

‘DURUP DURURKEN VERGİ ARTIŞI OLMAZ’

Hiçbir hükümet durup dururken vergi artışına gitmez. Şu anda ekonominin 5 buçuk büyüyeceğini  tahmin ediyoruz. Dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden bir tanesiyiz. Sadece manşet büyüme değil.

Gerçekten tabana yaygın bir şekilde istihdam yaratan güçlü bir büyüme söz konusu. Geçen seneden bu yana bir seferberlik anlayışıyla işçimize çiftçimize herkese destek verdik. Hazinenin yasal borçlanma limiti aşıldı. Bu doğru.

Zamlardan sonra kim ne kadar MTV ödeyecek ?Zamlardan sonra kim ne kadar MTV ödeyecek ?

‘ZAMAN ZAMAN KURAKLI YAŞANABİLİYOR’

Yaş sebze ve meyvede yeni taşıma standartları getiriyoruz. Gıda da fire oranı çok önemli bir yapısal sorun. Et tabi en önemli maliyet bileşimi yemdir. Biz yem fiyatlarını makul düzeye çekmek için çok önemli adımlar atıyoruz. Yerli üretimi artırmak için çalışmalarımız var.

Zaman içinde vatandaşımıza sunduğumuz yaş meyve sebze ve etin kalitesi de artacak. Binlerce tarım ve gıda ürünü ihraç ediyoruz. Zaman zaman kuraklık yaşanabiliyor. Geçen sene tarımda küçülme oldu. Özellikle Ar-Ge, inovasyon adımları atıyoruz.

Erdoğan'dan flaş MTV zammı açıklamasıErdoğan'dan flaş MTV zammı açıklaması

 

Seçiniz...