Bir kavanoz balın fiyatı 11.000 TL !

Bir kavanoz balın fiyatı 11.000 TL !

Adana'da sezonun ilk balının bir kavanozu 11.000 TL'ye satıldı.

Adana'da sezonun ilk narenciye balının bir kavanozu, işadamı İmam Gazali Hıradağı tarafından 11 bin liraya satın alındı.

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen Narenciye Balı Hasat törenine Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Bal Tanıtım Derneği Başkanı Ömer Salcan ile bal üreticileri katıldı. Burada bir konuşma yapan Dernek Başkanı Ömer Salcan, derneklerinin kuruluşunun 10'nuncu yılı olduğunu, amaçlarının narenciye balını tanıtmaya ve toplumda bilinirliğini arttırmaya çalıştıklarını söyledi. Dünyanın en doğal ve güzel ürününü üretmek için arıcıların ciddi çaba sarf ettiğini anlatan Salcan, "Arıcılarımız yılın 3-5 ayını evlerinden uzakta, yaylalarda geçiriyorlar ve bunun karşılığını ciddi manada alamıyorlar. Bilinçsiz ilaçlamalar yüzünden arı kayıpları yaşanıyor ve zarar ediyorlar. Arıya ve arıcıya sahip çıkan, bahçelerini arıcılara açan bahçe sahiplerine de "Arı Dostu Bahçe" sertifikası veriyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Mustafa Aydın da Türkiye'deki bal üretiminin yaklaşık yüzde 10'unun Adana'dan karşılandığını anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de arı yetiştiricilerine her zaman destek olmaya hazır olduklarını söyledi.

Daha sonra Aydın, Sözlü, Salcan ve katılımcılar tarafından sezonun ilk narenciye balı hasat edildi. Açık artırmaya çıkartılan bir kiloluk kavanoz bal, işadamı İmam Gazali Hıradağı tarafından 11 bin liraya satın alındı.

FOTOĞRAFLI