Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ne zaman ödenecek? Tarih belli oldu

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ne zaman ödenecek? Tarih belli oldu
Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesinin yapıldığını, kapsam dışı olan emekliler için çalışma başlatıldığını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapıldığını duyurdu. Kapsam dışında tutulan emeklilerin ikramiyeden yararlanması için de çalışma başlatıldı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Emekli olup fiilen çalışmaya devam etmeyen emeklilerimize 5 Bin TL ikramiye ödemesi yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile tek seferlik verilecek ikramiyeden kapsam dışında tutulan emeklilerin de faydalanması için çalışma başlatıldı." denildi. 

ÖNERGE MECLİS'E GÖNDERİLDİ

Bu kapsamda, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ne ihdas maddesi olarak eklenmesi için hazırlanan önerge AK Parti Grubuna gönderildi.

İKRAMİYELER ARALIK AYINDA HESAPLARDA

Düzenlemenin Meclis'te kabul edilmesinin ardından çalışan emekliler de 5 bin TL ikramiye almaya hak kazanacak. İkramiye ödemelerinin aralık ayı içerisinde yapılması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Geçinemediği için çalışmak zorunda olan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmemesi tepkilere neden olmuştu. 5 bin liralık ikramiyeden 1,6 milyon civarında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçinin yanı sıra emekli muhtar, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri de yararlanamadı. Konuyla ilgili devreye giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışan emeklilere ikramiye verilmesi için talimat verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilere de tek seferlik 5 bin liralık ödeme yapılacağını belirterek, "İnşallah önümüzdeki hafta teklifimizi meclisimize sunacağız. İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve Bağ-Kur'lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak." ifadelerini kullandı. 

İkramiye düzenlemesiyle ilgili açıklamada bulunan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışan emeklilere de 5 bin TL verilmesine ilişkin detaylı bir çalışma var. Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak." demişti.