Damacana suya yüzde 100 zam

Damacana suya yüzde 100 zam
Güncelleme:

A'dan Z'ye yağmur gibi yağan, ister emekli olsun ister çalışan maaşlara ise sadece serpintisi düşen zamlardan nasibini damacana sular da aldı. Damacana suya gelen zamlar 1 yılda yüzde 100'ü aştı...

Türkiye'de son dönemde yaşanan ekonomik krizin etkisi damacana su fiyatlarına da yansımaya başladı.

 Türkiye'de her geçen gün artan ve artık çalışana da emekliye de ay sonunu getirmeyen enflasyon ve hayat pahalılığı zam olarak üzerimize yağmaya devam ederken damacana sular da zamlardan nasibini aldı.

İçecek Üreticileri Derneği (İÇDAŞ) verilerine göre, geçtiğimiz yıl aynı dönem 19 litrelik damacana suyun ortalama fiyatı 45 lirayken 2024 Ocak ayında 90 TL'ye yükseldi. Böylelikle, son bir yılda damacana suya tam yüzde 100 zam yapıldı.

Tüketici dernekleri, damacana su zamlarını protesto etti

Türkiye Tüketici Konfederasyonu (TÜKODER) Başkanı Bülent Deniz, "Damacana su fiyatları son bir yılda yüzde 100'e yakın arttı. Bu zamlar tüketicileri zor durumda bırakıyor. Tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için zamların geri çekilmesi gerekiyor" dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin ise, "Damacana su fiyatlarındaki artış, fahiş fiyat uygulamasıdır. Bu artışların geri çekilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor" diye konuştu.