Erdoğan imzayı attı! O ürünlerde vergi sıfırlandı

Erdoğan imzayı attı! O ürünlerde vergi sıfırlandı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla bazı ürün ve cihazların vergi oranlarında değişiklik yapıldı. Etil alkolün gümrük vergisi yüzde 0 oldu.

Kolonya ve dezenfektan üretiminde kullanılan etil alkol ithalatına uygulanan gümrük vergisi sıfırlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ithalat rejimi kararına ek karar uyarınca, dökme etil alkol ithalatı, "nihai kullanım mevzuatı kapsamında indirimli gümrük vergisi uygulanacak tarım ürünleri listesi"ne eklendi.

Aynı gazetede yer alan ithalat rejimi kararına ek kararda değişiklik yapılmasına dair Cumhurbaşkanı kararı uyarınca, ilgili gümrük tarife istatistik pozisyonunda "mekanoterapi cihazları; masaj cihazları; psikotekni cihazları; ozonoterapi, oksijenoterapi, aeroterapi, suni teneffüs veya diğer terapik teneffüs cihazları" başlığı altında yer alan "cihazlar" söz konusu tablo kapsamında çıkarıldı.

Tablo kapsamında bu cihazların bazı ülkelerden ithalatında %13 ilave gümrük vergisi uygulanıyordu.

BAKAN PEKCAN: TEK KULLANIMLIK TIBBİ MASKELERDE İLAVE GÜMRÜK VERGİSİNİ KALDIRDIK

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronovirüs önlemleri kapsamında yapılan ve resmi gazetede yayımlanan 'İthalat Rejimi Kararları'na ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Bakan Pekcan, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında maske, solunum cihazı, kolonya ve dezenfektan ile ilgili gümrük vergisi düzenlemeleri yaptıklarını söyledi. Pekcan, şunları kaydetti: "Koronavirüse yönelik aldığımız tedbirler kapsamında, ortaya çıkması muhtemel ihtiyacın karşılanması ve arz güvenliğinin devamını sağlayabilmek amacıyla; Tek kullanımlık tıbbi maskelerde yüzde 20 olarak uygulanan ilave gümrük vergisini kaldırdık. Ventilator, oksijen konsantratörü gibi solunum cihazları için yüzde 13 oranında uygulanan ilave gümrük vergisini de kaldırdık. Bunun yanı sıra kolonya ve dezenfektan üretiminde hammadde olarak kullanılan dökme etil alkol ithalatında hali hazırda yüzde 10 olarak uygulanan gümrük vergisini kolonya ve dezenfektan üreten sanayiciler için sıfırladık."

Bakan Pekcan, alınan kararların hayırlı olmasını diledi. 

Seçiniz...