Eurodan yeni rekor geldi ! İşte dövizde son durum

Eurodan yeni rekor geldi ! İşte dövizde son durum
Güncelleme:

Euro 4.80 TL'yi aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Yaklaşık 5 ayın zirvesini gören dolar ise 3.86 TL'nin üzerinde işlem görüyor.

Dolar ve euroda yüksek seyir devam ediyor.

Bankalararası piyasada dolar/TL 3,86-3,87 bandında hareket ediyor. 

Art arda rekorlar kıran euro/TL dün 4,8038 ile tüm zamanların en yükseğini görmüştü. Euro bugün rekora yakın seyrediyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ı görevden alarak göreve CIA Direktörü Mike Pompeo’yu getirmesiyle, euro 1.24 doları da aşarak 1.2412 dolara kadar yükseldi.

Dolar endeksi, dün ABD Başkanı Donald Trump'ın Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden alarak yerine CIA Başkanı Mike Pompeo'yu getireceğini açıklaması ve "ticaret savaşları" endişelerinin tekrar yükselmesiyle düşüşe geçerek 89,6 seviyesine kadar geriledi. Dolar endeksi, şu dakikalarda 89,7 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özeti, yurt dışında ise ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ile siyasi gelişmelerin takip edileceğini bildirdi.

Teknik açıdan dolar/TL'de 3,8350 ve 3,8500 seviyelerinin destek konumunda bulunduğunu ifade eden analistler, 3,8850 ve 3,9000 seviyelerinin ise direnç olarak izleneceğini kaydetti. 

Seçiniz...