Dolar, euro, altın... İşte piyasalarda günün ilk rakamları

Dolar, euro, altın... İşte piyasalarda günün ilk rakamları
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın görüşmesinin ardından yatay bir seyir izleyen dolar/TL, haftaya 5.75 seviyesinden başladı. Euro/TL ise 6.36 seviyesinde işlem görüyor.

Piyasada yakından izlenen Erdoğan-Trump görüşmesine yönelik olarak analistler görüşmelerin dostane bir ortamda geçtiğini ve genel çerçevede olumlu olduğunu ancak S-400, yaptırımlar, Halkbank gibi konularda net mesajların verilmemesi nedeniyle görüşmelerin piyasada ilk etapta nötr bir etki yarattığını belirtiyor. Bu çerçevede piyasalar bu ana konularda ABD tarafından atılacak adımları izleyecek.

DOLAR, EURO VE ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Dolar/TL bu sabah 5.75 seviyesinde işlem görüyor.

Euro/TL ise 6.36 civarında hareket ediyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

18 Kasım altın fiyatları haftaya yükselişle başladı. Gram altının fiyatı 271 liradan, çeyrek altın fiyatı 444 liradan, cumhuriyet altını fiyatı ise 1.828 liradan işlem görüyor.

Piyasalarda yönü değiştirecek önemli bir haber akışının olmaması halinde, Aralık PPK toplantısında faiz indirimi yapılması beklentisiyle TL’de baskının sürmesi ve dolar/TL’nin bir süredir yerleştiği 5.70-5.80 bant hareketini koruması bekleniyor.

Son olarak ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nin Cumhuriyetçi Partili başkanı Türkiye’nin Rus S-400 hava savunma sistemleri almasıyla ilgili görüşmelerin olduğu bu dönemde gerilimi azaltmak adına yaptırımları düzenleyecek yasanın şimdilik milletvekillerince kabul edilmemesini istedi.