Her kayyum 105.000 TL maaş alacak !

Her kayyum 105.000 TL maaş alacak !

Kaynak Holding'e ait tüm şirketlere kayyum atandı. Kayyımların alacakları maaş ise dudak uçuklattı..

Türkiye'nin finansal yapısı en güçlü kuruluşlarından Kaynak Holding'e ait tüm şirketlere 7 kayyum atandı. Zaman'dan Mustafa Arslan'ın haberine göre 10. Sulh Ceza Hakimi Ali Aslan Giritli tarafından verilen karara göre her kayyum 21 şirket için 5'er bin TL alacak. Buna göre toplamda 21 şirketin her birine atanan 7 kayyumın, aylık 105 bin TL alacağı belirlenirken, bunun şirkete toplam maliyetinin aylık 735 bin TL olduğu hesaplandı.

Dün sabah saatlerinde Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, 1 dernek ile 1 vakıf merkezine Anadolu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Önerge'nin talebi ve İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Hâkimi Ali Arslan Giritli tarafından verilen karar doğrultusunda hukuksuz gerekçelerle kayyum atanarak yönetime el konuldu. Verilen hukuksuz kararda kayyum atanmasına ‘Kara para aklamak', ‘Vergi kaçakçılığı yapmak', Terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna muhalefet etmek', ‘Yasa dışı terör örgütü kurmak ve bu örgütün yönetici-üyesi olmak' gibi hayalî suçlamalar gerekçe gösterildi. Örgüt, Kaçakçılık ve Mali Suçlarla Soruşturma Bürosu, SGK ve MASAK görevlileri ile vergi denetim uzmanlarından oluşan kurul tarafından 8 Eylül 2015'te yapılan hukuksuz baskında belge, bilgi be dijital dokümanlara el konulmuştu.

KAYYUMLARIN ŞİRKETE 1 AYLIK MALİYETİ 735 BİN TL

Kaynak Holding AŞ'ye atanan kayyumlar için mahkeme tarafından belirlenen maaş, dudak uçuklatacak cinsten. 10. Sulh Ceza Mahkemesi verdiği karara, ‘Atanan kayyumlara yapılan işin niteliği, ağırlığı dikkate alınarak bu aşamada her bir şirket kayyumlığı için aylık 5 bin TL ücret takdirine, bu ücretin CMK 133/2 maddesi gereğince şirket bütçesi tarafından karşılanmasına' şeklinde bir madde ekleyerek kayyumların alacağı ücreti belirledi.

Toplam sayısı 21'i bulan şirketlere 7 kayyumın atanması göz önüne alındığında 1 kayyumın alacağı aylık maaşın 105 bin TL olduğu ortaya çıkıyor. Buna bağlı olarak atanan 7 kayyumın Kaynak Holding AŞ'den alacağı toplam ücret 735 bin TL olarak belirlendi. Oldukça yüksek olduğu belirlenen rakam sosyal medyada birçok kişi tarafından ağır eleştirilere tabi tutuldu. Hakim kararında yönetim organının yetkilerinin tümünü devralacağı belirtilen karara göre atanan kayyumların isimleri ise şöyle: İmran Okumuş, Sezai Çiçek, Hüseyin Yaşar, Aytekin Karahan, Ertuğrul Erdoğan, İsmail Gülen ve Levent Küçük. Ayrıca Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun yaptığı basın açıklamasında, kayyum atamaları sonrası ve soruşturma kapsamında herhangi bir gözaltı kararı bulunmadığını söyledi.