İktidara yakınlığıyla bilinen isimden seyyanen zam iddiası

İktidara yakınlığıyla bilinen isimden seyyanen zam iddiası
Güncelleme:

AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Cem Küçük, 2024 yılında en düşük emekli ve en düşük memur maaşının ne kadar olacağını "seyyanen zam da verilebilir" diyerek açıkladı.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2024 yılı asgari ücret zammı dün kesinleşmişti. 2024 yılı için net asgari ücret yüzde 49 zamla 17.002 TL olarak açıklandı. Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından gözler şimdi de emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamlara çevrildi.

6 aylık enflasyon farkına göre belirlenecek olan memur ve emekli maaşı zam oranları için 3 Ocak'ta Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan Aralık ayı ve 2023 yılı enflasyon verileri beklenirken memur ve emeklisine yapılacak zam oranı da belli olacak.  Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oran netleşecek. Toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon üzerinden hesaplanan enflasyon farkı, memur ve emeklisinin maaşına yansıyacak.

Milyonlarca emekli ve memur 2024 yılı zamlarını merak ederken AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük, en düşük emekli maaşı ile ilgili tahminde bulundu.

TGRT Haber'deki programında Küçük, "Özellikle en düşük maaş alan emeklilere temmuz ayında zam yapılmadı. 7 bin 500 TL almaya devam ettiler. Gelen haberlere göre yeni en düşük emekli maaşının 11 bin 500 TL ile 12 bin TL arasında olması bekleniyor" dedi.

"Memur emeklisi, işçi emeklisi olanlar var. Onlara biraz daha iyileştirme yapılabilir" diyen Küçük, "Belki 1-2 bin TL seyyayen zam verilebilir. Yüzde 50 ile yüzde 60 yapılabilir" ifadelerini kullandı.

Aldığı duyumu aktaran Küçük, "Çok prim ödeyenler ile az prim ödeyenler arasındaki fark, bu bir duyum. 5 bin gün prim ödeyen var, bir de 10 bin gün çalışıp emekli olanlar var. Onlarla ilgili de bir çalışma yapılacak ve katsayı devreye girecek" bilgisini paylaştı.