Ipard-ıı'ye Başvuru Süresi Uzatıldı

Ipard-ıı'ye Başvuru Süresi Uzatıldı

TKDK Başkanı Antalyalı:- "Et, süt üretimi ve yumurta tavukçuluğu yatırımları için IPARD-II'ye 26 Şubat olan son başvuru kabul tarihi 11 Mart'a uzatıldı"- "TKDK’nın et ve süt üretimi ile yumurta tavukçuluğu alanlarında yatırım yapmayı düşünen girişimcilere

ANKARA (AA) - MEHTAP YILMAZ - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Ahmet Antalyalı, IPARD-II kapsamında et, süt üretimi ve yumurta tavukçuluğu yatırımları için 26 Şubat olan son başvuru kabul tarihinin 11 Mart'a uzatıldığını bildirdi.

Antalyalı, AA muhabirine TKDK'nın 2011 yılından itibaren IPARD Programını uyguladığını ifade etti.

IPARD-II Programı 1. Çağrı İlanına 18 Aralık 2015'te çıkıldığını anlatan Antalyalı, "Programla AB standartlarında, modern, hijyenik tesisler kurulmasını, kırsal alanlarda yaşayan vatandaşları tarım ve hayvancılıkla beraber başka yatırım alanlarına da yönlendirerek faaliyet alanlarını çeşitlendirmeyi, sürdürülebilir yatırımlar gerçekleştirerek kırsalda yaşam kalitesini artırmayı ve kırsaldan kente göçü önlemeyi amaçlıyoruz" dedi.

Çağrı ilanı kapsamında et, süt üretimi ve yumurta tavukçuluğu yatırımları için 26 Şubat olan son başvuru kabul tarihinin 11 Mart'a kadar uzatıldığını bildiren Antalyalı, bu konuda yatırım yapmayı düşünen girişimcilere çağrıda bulundu.

- "Yüzde 60-70 hibe desteği sağlanacak"

Antalyalı, söz konusu çağrı kapsamında başta kırmızı et üretimi olmak üzere tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yapılacak yatırımlara yüzde 60-70 hibe desteği sağlanacağını aktardı.

Kırmızı et sektöründeki üreticinin ve besicinin yanlış bilgilendirilmesiyle üretim kapasitesini daraltacak bazı değerlendirmelerin basında yer aldığına değinen Antalyalı, "TKDK’nın et üretimi başta olmak üzere süt üretimi ve yumurta tavukçuluğu alanlarında yatırım yapmayı düşünen girişimcilere yüzde 70’lere varan hibe oranıyla yaklaşık 370 milyon lira hibe desteği verecek olması sektörün hareketlenmesini sağlayacak" diye konuştu.

Antalyalı, TKDK olarak üretici ve besiciyi korumaya yönelik adımlarla hem hayvan varlığının artırılması hem de sürdürülebilir üretimin desteklenmesi için gayret gösterdiklerini vurguladı. TKDK tarafından sağlanacak desteğin potansiyel yatırımcılar tarafından değerlendirilmesinin, Türkiye'de özellikle kırmızı et sektörünün sürdürülebilirliğinin ve üretimdeki artışın sağlanması için çok önemli olduğunun altını çizen Antalyalı, bu kapsamda ilgili tüm girişimcileri proje hazırlamaya ve yatırım yapmaya davet ettiklerini dile getirdi.