Koç açıkladı: TAT Gıda satılıyor

Koç açıkladı: TAT Gıda satılıyor
Güncelleme:

Türkiye'nin en köklü şirketlerinden Koç Holding'in sahibi olduğu Tat Gıda satılıyor. Koç Holding, köklü markalarından Tat Gıda’nın satışı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Koç Holding, en köklü markalarından biri olan Tat Gıda’nın satışında sona gelindiğini duyurdu. Holding tarafından borsaya yapılan açıklamada, satış sözleşmesinin imzalanmasına yakın olunduğu kaydedildi.

Şirketi satın almak için Dardanel Gıda ve Yayla Agro teklifte bulunduklarını açıklamıştı.

Konu ile ilgili Koç Holding’den önemli bir açıklama geldi. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bağlı ortaklıklarımızdan Tat Gıda Sanayi AŞ paylarının satışı süreciyle ilgili olarak; 28.07.2023 tarihli özel durum açıklamamızda çeşitli uluslararası ve yerel potansiyel alıcılardan alınan bağlayıcı olmayan tekliflerin değerlendirilerek, gizlilik hükümlerine uymak kaydıyla uygun görülen adaylarla detay inceleme ve bağlayıcı teklif verme aşamalarının yer aldığı ikinci faza geçildiği kamuya duyurulmuştur” denildi.

KOÇ: İKİNCİ AŞAMAYA GEÇİLDİ

Koç Holding açıklamasının devamında “Gelinen aşamada bağlayıcı teklifler alınmış olup, gelen tekliflerin koşullarının uygun görülmesi halinde bağlayıcı pay alım ve satış sözleşmesinin imzalanması sürecine geçilebilecektir. Konuya ilişkin kesinleşen önemli hususlar kamuya açıklanacaktır” ifadelerine yer verildi.

500 BÜYÜK SANAYİ DEVİ LİSTESİNDE

Konserve alanında Türkiye’nin en güçlü markalarından biri konumunda bulunan Tat Gıda Borsa İstanbul’da da işlem görüyor. Şirket, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor. Şirketin kayıtlı sermayesi ise 136 milyon TL.