Koç Holding 7 hastane daha satın aldı

Koç Holding 7 hastane daha satın aldı
Güncelleme:

Koç Holding, Antalya'da sağlık sektöründeki varlığını güçlendirmek için önemli bir adım attı. Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş.'ye ait 7 hastaneyi satın aldı.

Vehbi Koç Vakfı aracılığıyla Koç Üniversitesi Hastanesi'nin sahibi olan ve İstanbul'un önde gelen sağlık kuruluşları arasında yer alan Koç Holding, sağlık sektöründeki yatırımlarını sürdürüyor. Son dönemde yapılan açıklamaya göre, Antalya'da faaliyet gösteren ve toplam 7 hastanesi bulunan Anatolia Hospital'ın hisselerinin yüzde 80'ini satın alarak, sağlık alanında önemli bir adım attı.

Koç Holding, İstanbul'da Zeytinburnu ilçesinde bulunan ve Türkiye'nin en ileri donanımlı hastanelerinden biri olan Koç Üniversitesi Hastanesi'nin yönetimini üstleniyor. Mart ayının sonunda yaptığı açıklamayla, Antalya'da hizmet veren ve 7 hastaneye sahip olan Anatolia Hospital'ın çoğunluk hisselerinin satın alındığını duyuran Koç Holding, bu alım ile sağlık sektöründeki varlığını daha da güçlendirdi.

Satın alma bedeli olarak 82 milyon 776 bin 249 euro belirlendi ve hisselerin devri tamamlandı. Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, satın alma işleminin yüzde 95'lik kısmının peşin olarak ödendiği, kalan tutarın ise Kemer Medical Center'ın 31 Aralık 2023 tarihli bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolarındaki net borç ve işletme sermayesi tutarlarına göre hesaplanarak tamamlanacağı belirtildi.

Koç Holding tarafından yapılan açıklamada;

"Kemer Medical Center'ın (KMC) yönetimi, pay sahiplerinin hak ve yükümlülükleri ve kalan paylara ilişkin esasları düzenlemek amacıyla, Şirketimiz ile KMC'de toplam yüzde 20 paya sahip olan azınlık hissedarları Güngör Fatih Çaylak ve Ata Demirel arasında bir Pay Sahipleri Sözleşmesi imzalanmıştır. Bu sözleşmeye göre, taraflar 31 Mart 2026 tarihine kadar hisselerini satmama taahhüdünde bulunmuşlardır. Ayrıca, 31 Mart - 30 Haziran 2026 tarihleri arasında Koç Holding'in alım opsiyonu ve Azınlık Hissedarlar'ın satma opsiyonu kullanma hakkı bulunmaktadır." denildi.