Kripto paralarda sert düşüş: Bitcoin 40 bin doların altını gördü

Kripto paralarda sert düşüş: Bitcoin 40 bin doların altını gördü
Güncelleme:

Kripto para birimleri piyasasının en yüksek hacimli birimi Bitcoin, 40 bin dolar seviyesinin altına geriledi. Çinli gayrimenkul devi Evergrande'nin tahvil kupon ödemesi yapacağını duyurmasının ardından toparlayan Bitcoin, 42 bin dolar civarında işlem görüyor.

Küresel Piyasalar Çin kaynaklı krizi konuşurken Bitcoin de sert düşüş yaşadı. Çinli gayrimenkul devi Evergrande'nin iflas edeceğine ilişkin dalga dalga yayılan açıklamalar Bitcoin'i de olumsuz etkilemişti. 

Ağustos ayından bu yana ilk kez 40 bin doların altına gerileyen Bitcoin, krüesel piyasalarda durumların iyileşme göstermesi ile birlikte hızla yükseliş kaydederek 42 bin doların üzerine çıktı.

Geceyarısı saatlerinde 39 bin 612 dolara kadar düşüş gösteren Bitcoin saat 11.50 itibarıyla 42 bin 400 Dolar seviyesinden alıcı buluyor.

Ethereum ise 3000 doların altına sarktı ve 2653 dolara kadar geriledi. Ethereum şu sıralar 2900 Dolar seviyesinde bulunuyor.

Kripto Para birimlerindeki toparlanmaya neden olarak Evergrande'nin bağlı ortaklığının yuan cinsinden olan tahvil kupon ödemesini yarın yapacağını duyurması etkili oldu.