Özgür Demirtaş'tan ''Berat Albayrak'a CV gönderdi'' iddiasına yanıt

Özgür Demirtaş'tan ''Berat Albayrak'a CV gönderdi'' iddiasına yanıt
Güncelleme:

İktisatçı Özgür Demirtaş'ın, geçmiş yıllarda Berat Albayrak'a CV gönderdiği iddiası sosyal medyada gündem oldu. Demirtaş iddialara yanıt verdi.

Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a 2012 yılında CV gönderdiği iddiası sosyal medyanın gündemine oturdu.

Albayrak'ın Çalık Holding'de yönetici olduğu yıllarda yaşandığı öne sürülen CV gönderme olayı ile ilgili Gökhan Topçu isimli ClubHouse kullanıcısının Özgür Demirtaş'a yönelttiği soru üzerine Demirtaş, CV'sini bir arkadaşına gönderdiğini, arkadaşının da Albayrak'a gönderdiğini söyledi. ClubHouse kullancısı Topçu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Özgür Demirtaş'ın isminin Cumhurbaşkanı adaylığı için geçtiğini ve onu bile kabul etmediğini, "bakanlığa tenezzül etmeyeceğini" söylediğini iddia etti.

DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMA
Öte yandan sosyal medyanın gündemine oturan konuyla ilgili Özgür Demirtaş'dan açıklama geldi. Twitter hesabından yaptığı paylaşımla iddiayı yalanlayan Demirtaş, "Arkadaşım bir özel şirketin başında olan Berat Albayrak'a göndermiş. Troller de 'Aaa bak Özgür Demirtaş, Berat Albayrak'tan bakanlık istemiş, iş istemiş' diye bağırmaya başlamış. Arkadaşlar, e-mailden de görüleceği üzere, benim hiçbir siyasiye direkt gönderdiğim bir email yok. Benim CV'im belki 3 bin yere gitmiştir. Japon devlet bankasına da, Amerikan Merkez Bankası'na da, Norveç varlık fonuna da, Singapur nasyonel üniversitesine de. Bundan daha doğal bir şey de olamaz" ifadelerini kullandı.

Demirtaş'ın yaptığı paylaşımı şu şekilde:

"Troller bana saldırmaya başlamışlar. Benim Berat Albayrak'a CV gönderdiğimi yazmışlar. Yalan. Normalde trollere yanıt vermemek lazım. Ancak algı yapmalarına da izin vermemek lazım. Konu şu: Bundan 9 yıl önce, ben Türkiye'ye kesin dönüş yapmadan hemen önce bir arkadaşım benden CV'mi istemiş. Bunun da nedeni benim Türkiye'ye kesin dönüş yapıyor olmam ve Türkiye'deki birçok reel sektör şirketine ve bankalara (şu anda da olduğu gibi) danışmanlık vermeyi, uzmanlık alanım olan konudaki bilgilerimi kullanmayı düşünmem.

Neyse benden CV'mi istemiş (Bu arada benden CV'mi isteyen tek kişi kendisi değil, onlarca başka yer de istemiştir) Olaya bakın ki ben göndermeyi bile unutmuşum! Çünkü o sırada ABD'deki okulumda işlerim çok yoğunmuş. Sonra "Kusura bakma aklımdan tamamı ile çıktı" diye CV'mi göndermişim. O da o sırada bir özel şirketin başında olan Berat Albayrak'a göndermiş.

Troller de 'Aaa bak Özgür Demirtaş, Berat Albayrak'tan bakanlık istemiş, iş istemiş' diye bağırmaya başlamış. Arkadaşlar, e-mailden de görüleceği üzere, benim hiçbir siyasiye direk gönderdiğim bir email yok. Benim CV'im belki 3 bin yere gitmiştir. Japon devlet bankasına da, Amerikan Merkez Bankası'na da, Norveç varlık fonuna da, Singapur nasyonel üniversitesine de. Bundan daha doğal bir şey de olamaz."