Seçim öncesi emekliye 5 bin TL yeniden seyyanen zam iddiası

Seçim öncesi emekliye 5 bin TL yeniden seyyanen zam iddiası
Güncelleme:

Ünlü sosyal güvenlik uzmanı İsa Karakaş, katıldığı canlı yayında milyonlarca emekliyi heyecanlandıracak bir seyyanen zam iddiasını duyurdu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "bu yıl emekli yılı olacak" açıklamasına rağmen, emekli maaşlarına ve emeklinin bayram ikramiyelerine yapılan zamlara tepkiler sürerken, sosyal güvenlik uzmanı İsa Karakaş TGRT Haber'de katıldığı canlı yayında, emekli maaşlarına yapılacak seyyanen zamla ilgili rakam ve tarih açıkladı.

Son olarak geçtiğimiz yıl 2 bin TL olan bayram ikramiyelerine yüzde 50 oranında zam yapılmış ve emeklinin bayram ikramiyeleri 3 bin TL'ye çıkarılmıştı.

Ancak en az 5 bin TL bayram ikramiyesi beklentisindeki emekliler bu zamma tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yerel seçimler öncesinde partisinin mitinglerinde yaptığı konuşmalarda en düşük 10 bin lira olan emekli maaşının, vatandaşlar için yetersiz olduğunu açıkla ifade etmişti.

TGRT Haber kanalında Alper Altun'un sunduğu 'Bi Bakalım' programında konuşan İsa Karakaş, gelen kulis bilgilerini paylaştı ve seçim öncesi emeklilere düşünülen zam haberini programa katıldığı sırada açıkladı.

İsa Karakaş, konuyla ilgili her zaman olumlu bir bakış açısına sahip olduğunu ve temmuz ayının başından itibaren seyyanen zammın kaçınılmaz olduğunu sürekli olarak ifade ettiğini dile getirdi.

Emeklilerin durumunun belirgin olduğunu vurgulayan Karakaş, "Biz gerçekleri konuşuyoruz. Seçim öncesi emeklilere 5 bin TL seyyanen zam gelme olasılığı bulunabilir." şeklinde ifade etti.