Sürpriz iddia: Yapı Kredi satılıyor mu ? İlk açıklama geldi

Sürpriz iddia: Yapı Kredi satılıyor mu ? İlk açıklama geldi
Güncelleme:

Reuters'a konuşan kaynaklar, First Abu Dhabi Bank'ın Yapı Kredi'deki Koç hisselerini alma görüşmeleri ileri aşamada olduğunu belirtirken; işlem büyüklüğünün 8 milyar dolar seviyelerinde olabileceğini açıkladı. Koç Holding, First Abu Dhabi Bank'ın Yapı Kredi'deki Koç hisselerini alma planına ilişkin haberlerin ardından, KAP'a resmi açıklamada bulundu.

Reuters'a konuşan kaynaklar, First Abu Dhabi Bank'ın Yapı Kredi'deki Koç hisselerini alma görüşmelerinin ileri aşamada olduğunu; işlem büyüklüğünün ise 8 milyar dolar seviyelerinde olabileceğini öne sürmüştü.

Koç Holding ise Yapı Kredi hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklamada bulundu. 

Gruptan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak benzer nitelikte ön görüşmelerin devam ettiği ancak Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmadığı duyuruldu.

Koç'tan yapılan açıklama şöyle oldu:

"Medyada çıkan haberler hakkında açıklama

Basın-yayın organlarında, bağlı ortaklığımız Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'de (YKB) sahip olduğumuz payların satışına yönelik görüşmelerin son aşamaya geldiğine dair haberler çıkmıştır. Bilindiği üzere holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik olarak, ilgili taraflarla görüşmeler yapılabilmektedir.

Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak da benzer nitelikte ön görüşmeler devam etmekle birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamaktadır. İşbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır."