TL'de değer kaybı büyüyor! Dolardan yeni rekor! Euro 9 TL'ye dayandı

TL'de değer kaybı büyüyor! Dolardan yeni rekor! Euro 9 TL'ye dayandı
Güncelleme:

Perşembe günü TCMB'nin yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde yükseliş eğilimini sürdüren döviz rekor üstüne rekor kırıyor. Dün 7,60 TL sınırını da geçerek tarihi zirvesini yenilen dolar, bugün de yükselişini sürdürüyor. Dolar, 7,66'yı gördü. Avro ise 9 liraya oldukça yakın seviyeden işlem görüyor.

Küresel piyasalar, artan corona virüs vakaları ve kısıtlamaların geri dönme ihtimalinin gündeme gelmesiyle haftanın ikinci gününe de kayıpla başladı.

Yurt içi piyasalarda ise döviz kurlarındaki hareketlilik devam ediyor. Perşembe günü açıklanacak olan Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde tarihi zirvesini bu sabah 7,6690'a taşıyan dolar/TL 7,64'ten işlem görüyor.

Euro/TL ise tarihi zirvesini yenileyerek 9 lira seviyesini test ediyor.

Euro ise aynı dakikarlarda 8,99 lira seviyelerinde. Sterlin de 9,83 TL'den işlem görüyor.

Dün 475 liradan seviyelerinde işlem gören altının gram 468 lira seviyelerinde işlem görüyor. 

Aynı dakikalarda çeyrek altın 768 lira, cumhuriyet altını 3.130 lira seviyelerinde seyrediyor.

Aynı dakikalarda altının onsu 1.905 dolardan işlem görüyor. 

Piyasalarda jeopolitik gelişmeler ile Covid-19 aşısına ilişkin haber akışı izleniyor.

Öte yandan haftanın piyasa ve ekonomi gündeminde en kritik madde perşembe günü toplanacak TCMB Para Politikası Kurulu’nun ne yapacağı.

Haftanın ekonomik gündeminde yer alan diğer bir madde ise Fed Başkanı Powell'ın, bugün Temsilciler Meclisinin Finansal Hizmetler Komitesinde, corona virüs Yardım, Destek ve Ekonomik Güvenlik Yasası'na (CARES) ilişkin yapacağı sunum.

Powell sunum öncesinde, "Araçlarımızı, toparlanmanın olabildiğince güçlü olmasını sağlamak ve ekonomiye verilen kalıcı zararı sınırlamak için ne kadar sürerse sürsün kullanmaya kararlıyız" ifadesini kullandı.

Seçiniz...