Ünlü ekonomist ''kim kazanırsa kazansın'' deyip seçim sonrası tahminini açıkladı

Ünlü ekonomist ''kim kazanırsa kazansın'' deyip seçim sonrası tahminini açıkladı
Güncelleme:

Türkiye'de herkesin sorduğu "seçim sonrası dolar, enflasyon, altın ne olur" sorusuna ünlü ekonomist yazar Alaattin Aktaş yanıt verdi. "Ekonomideki fay hattında çok enerji birikti" diyen Aktaş 15 Mayıs sabahı piyasaların durumu için beklentisini açıkladı.

Ünlü ekonomist Alaattin Aktaş, fiyatların artamaya devam ettiğini söyleyerek, "Demek ki yıllık enflasyon oranının düşmesi, fiyatların düşmesi demek değilmiş" dedi. Aktaş, dolar ve enflasyon için çarpıcı uyarılarda bulundu.

Aktaş, dolar için dikkat çeken açıklamalarda bulunarak, "Bunlar ekonomideki fay hattında çok enerji biriktiğinin işaretleri" dedi.

Alaattin Aktaş'ın Ekonomim.com'daki yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Fay hattında enerji birikmesi kavramını hepimiz öğrendik, bu kavram dilimizden düşmez oldu. Ekonomide de benzer bir durum var.

Döviz altı ayı aşkın bir süredir yatay. Dolayısıyla ithal enflasyon kavramını neredeyse unuttuk. Bu altı ayda tüketici fiyatları yüzde 22 dolayında artarken dolardaki artış yüzde 5’in altında kaldı. Döviz çok az arttığı, ithal ürünlere bu sayede çok fazla zam gelmediği halde bile enflasyon bu düzeydeyken kur arttığında ne olur dersiniz?

Peki hem deprem felaketi, hem kuraklık riskinden dolayı tarım üretiminde bir gerileme yaşanırsa gıda fiyatları ne olur dersiniz? Ya seçimin etkisiyle parasal genişlemenin etkisi ne olur dersiniz? Bunlar ekonomideki fay hattında çok enerji biriktiğinin işaretleri...

Dolayısıyla önümüzdeki dönem çok sıkıntılı geçmeye aday. Bu, seçimi hangi ittifakın kazanacağından bağımsız bir gerçek. 15 Mayıs sabahı, seçimden kim galip çıkarsa çıksın enflasyonun daha da hızlanacağı bir döneme uyanacağız."

 

Alaattin Aktaş'ın Ekonomim'deki yazısının tamamı için...