Bahçeli Müstakil Konutta Prefabrik Ev Patlaması Yaşanıyor

Bahçeli Müstakil Konutta Prefabrik Ev Patlaması Yaşanıyor
Güncelleme:

Son dönemde doğal yaşama özlemle başlayan müstakil eve olan ilgide pandeminin de etkisiyle büyük artış yaşanıyor.

Uzmanlar müstakil ev edinme yönteminin betonarmeden prefabrik evlere kaydığını vurguluyor. Bu eğilimdeki en büyük etken olaraksa prefabrik ev sisteminin klasik ev modellerine göre çok kısa sürelerde oturuma hazır hale gelmesine işaret ediliyor. Uzun ömürlü kullanıma sahip bu yeni nesil evlerin fiyatları da oldukça cazip. Yapı güvenliği ve yalıtım üstünlükleriyle de klasik betonarme binalara göre öne çıkan çok sayıda avantaja sahip. 

10 Günde Müstakil Prefabrik Ev Sahibi Olmak Mümkün

Gelişmiş yeni nesil teknolojilerle modern tesislerde hazırlanan prefabrik evler kısa sürede üretimi gerçekleştirilerek kamyon veya tırla Türkiye’nin her bölgesine gönderilebiliyor. Kaynak kullanılmayan özel çelik cıvata somunlu sistemiyle kurulum uzmanlarınca birkaç gün içerisinde montajlanarak teslim ediliyor. Yapı modelinin hızlı kurulumunu örnek vermek gerekirse 2+1 plana sahip 82 m2 prefabrik ev sadece üç gün içerisinde montajlanıyor. Kurulum sonrası zemin şapı ve ıslak zemin fayans uygulamaları da 1-2 günde tamamlanan ev boyama öncesine hazırlanıyor. İç ve dış boya işçiliği uzman boya ekibince 2 günde tamamlanan ev oturuma hazır hale getiriliyor. Evin kurulumundan oturuma hazır hale getirilmesi sadece 7 iş gününde tamamlanmış oluyor. İyi bir ön planlamayla hazır müstakil evinize sadece 10 gün içerisinde oturmanız hiç de zor değil. Klasik betonarme konutlarda aylarca süren inşa aşamaları bu yeni sistemle geride bırakılıyor ve sistem oldukça cazip hale geliyor.

 Bahçeli Müstakil Konutta Prefabrik Ev Patlaması Yaşanıyor - Resim : 1

Prefabrik Ev Modelleri Özel Yazılım Programlarla Hazırlanıyor

Teknolojik gelişmelerle kendini sürekli yenileyen sektörde prefabrik ev modelleri özel yazılım programları kullanılarak bilgisayarda tasarlanıyor. Türkiye genelinde her yıl 2 binin üzerinde hazır ev projesi gerçekleştiren Karmod prefabrik ev üretiminde lider marka. Firma ev modellerini geliştirdiği özel yazılım bilgisayar programı kullanarak sürekli güncelliyor. Yeni gelişmeler bu teknoloji sayesinde ev modellerine hemen yansıtılarak müstakil ev sahibi olmak isteyenlerin beğenisine sunuluyor. Bu özel program sayesinde konutun yapı güvenliği hatasız kontrolle gerçekleştiriliyor. Programda tasarımı gerçekleştirilen çizimler üretim dosyası hazırlanmadan mühendislerce statik hesaplama kontrolünden geçiriliyor. Kontrol sonrası test üretimleri gerçekleştirilen evler kalite kontrolleri de yapılarak seri üretime hazır hale getiriliyor. Bu sistemle müstakil konutta modern konsept örnekleri hazırlanıyor.  

Evin elektrik tesit projesiyle sıhhi ve atık su tesisat projesi de bu aşamada gerçekleştiriliyor. Üretim kontrol aşamasında tesisat sistemlerinin onayı da gerçekleştirilmiş oluyor. Her ev modeline göre onaylanan tesisat projeleri sahada uzman ekiplerce tam güvenlikte uygulanıyor. Uygulama sonrası tesisatlar testleri yapılarak ev teslimi gerçekleştiriliyor.

 Bahçeli Müstakil Konutta Prefabrik Ev Patlaması Yaşanıyor - Resim : 2

Prefabrik Ev Fiyatları Çok Cazip

Kısa sürede teslimat gibi önemli avantaja sahip hazır evler fiyatlarıyla da müstakil konut edinmek isteyenlerce tercih ediliyor. Prefabrik ev fiyatları klasik betonarme konutlara göre yüzde 30’a varan oranlarda çok daha ekonomik. Konut modelini bu derece avantajlı hale getiren en büyük etkenlerin başında üretim modeli bulunuyor. Farklı ustalarla uğraşmadan kurulum avantajı da fiyata yansıyan bir diğer önemli etken. Karmod prefabrik ev yukarıda da belirttiğimiz gibi bilgisayar programında tasarlanan proje ile birebir detaylarda modern üretim hattında imal ediliyor. İmalatın tüm süreçlerinde ev modeline göre ana taşıyıcı çeliklerin kesimleri bayta olmak üzere her malzeme israf edilmeden üretiliyor. Modele uygun özel kalınlıkta çelik saclar boy boy kesilerek cıvata delikleri açılıyor. Diğer hatta yalıtımlı duvar blokları yine israf edilmeden eve özel ebat levha malzemeler kullanılarak hazırlanıyor. Özel duvar levhaları arasına döşenen yalıtım malzemeleri yine konuta özel boyda üretimlerden kullanılıyor. 

Prefabrik hazır evin pencere sistemleri birinci kalite pvc doğramadan tam malzeme kullanımıyla çok sayıda üretim gerçekleştiriliyor. Çelik kapıları ve panel sistem iç oda kapılarında da seri üretimin kazandırdığı israf edilmeden tam malzeme kullanımının fiyat tasarrufuna katkısı büyük. Elektrik ve tesisat malzemelerinin satın alması ve kullanım standartları ev fiyatlarına avantaj olarak yansıyor. Duvardan çatıya tüm üretim avantajları toplandığında prefabrik ev fiyatlarına bütçe tasarrufu olarak yansıyor. 

Prefabrik ev fiyatlarını cazip kılan bir diğer önemli avantaj ise konut kurulumunun uzman tek bir ekip tarafından gerçekleştirilmesi. Hazır evin duvar kurulumları, çatı ve çatı örtüsü, kapı ve pencere montajı, elektrik ve su tesisatları, özel kaplamaları, iç ve dış boya işçiliği aynı uzman ekipçe yapılıyor. Bu durum prefabrik ev fiyatlarına ciddi avantaj olarak yansıtılıyor.

Etiketler advertorial