Kira fiyatlarının ''düşer gibi yaptığı'' il ve ilçeler açıklandı

Kira fiyatlarının ''düşer gibi yaptığı'' il ve ilçeler açıklandı
Güncelleme:

2022 yılında rekor üstüne rekor kırarak fahiş fiyatlara çıkan kira ücretlerinde bazı il ve ilçelerde dikkat çeken bir hareketlilik yaşanıyor. İstanbul’un bazı ilçelerinde ve bazı illerimizde kira fiyatları kısıtlı olsa da düşüşe geçti. İşte o il ve ilçeler...

Son zamanlarda artan kira fiyatlarından sonra, İstanbul’un bazı ilçelerinde bu duruma ayaklanma başladı. Ev sahipleri kira fiyatlarına indirim yapmaya başladı. İstanbul'un ilçelerinde yüzde 4-13 arasında değişen düşüşler gözleniyor.

FİYATLARI DÜŞÜREN İLÇELER:

Emlakjet verilerine göre İstanbul’da haziranda %6, temmuzda %8 artış gözlemlenirken, Beşiktaş ilçesinde ortalama kiralarda temmuzda % 10 azalma görüldü.

Bahçelievler, Ataşehir, Çekmeköy’de son bir ayda kira fiyatlarında düşüşün yaşandığı diğer ilçeler oldu. Bu ilçelerde düşüşün, hem yüksek ortalama fiyatlardan dolayı doygunluğun oluşması hem de talebin bölgeler arasında kayması ve bazı bölgelerde azalması sonucu yaşandığı ifade ediliyor.

FİYATLARI DÜŞÜREN İLLER:

Üç büyük ile bakıldığında İstanbul’da %6, Ankara’da %8 artış kaydedilirken, fiyatlar İzmir’de %4 azaldı. Özellikle son dönemde sert fiyat geçişlerinin gözlemlendiği Antalya’da yükselişin durduğunu ve aşağı yönlü hareketin başladığını söyleyebiliriz. Antalya’da kiralık fiyatlarının % 7 oranında düştüğünü takip ettik” diye konuştu.