Türkiye bunu da gördü; ''çok özel rica'' TOKİ'den geldi

Türkiye bunu da gördü; ''çok özel rica'' TOKİ'den geldi
Güncelleme:

TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un, kamu projelerinde ihaleye girmekten kaçınan müteahhitlere "Lütfen ihalelerimize katılın" çağrısı yaptığı ortaya çıktı.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, müteahhitlerin kamu projelerinde ihaleye girmekten kaçındığını yazdı.

"Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan iki yılda 250 bin sosyal konut yapılacağını açıkladı. TOKİ'ye de bu işi yapması talimatı verdi. Proje çok ilgi gördü. 5 milyondan fazla geçerli başvuru yapıldı. Başvuru sahiplerinden milyarlarca lira toplandı. Yakında kura çekimi yapılacak ve TOKİ en kısa zamanda ihaleleri yapıp inşaat aşamasına geçecek" diyen Zeyrek, müteahhitlerin bu konutların ihalesine katılmak istemediğini belirti.

"Gelin görün ki Türkiye'deki ekonomik koşullar, maliyet artışları, piyasaların öngörülemez olması gibi nedenler bu dev inşaat projesini gerçek anlamıyla bir “Çılgın Proje”ye dönüştürdü." diyen Zeyrek, TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un kamu projelerinde ihaleye girmekten kaçınan müteahhitlere "Sayın Cumhurbaşkanımız bu talimatı verdi. Hep birlikte elimizi taşın altına sokalım ve bu işi başaralım. Lütfen ihalelerimize katılın. Siz katılın, biz de elimizden gelen bütün kolaylıkları sağlayalım. Sorunları birlikte aşalım" dediğini iddia etti.

Deniz Zeyrek'in Sözcü gazetesindeki yazısının tamamı için...