12. ULUSAL SPEKTROSKOPİ KONGRESİ MANAVGATTA BAŞLADI (FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

12. ULUSAL SPEKTROSKOPİ KONGRESİ MANAVGATTA BAŞLADI          (FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

12. Ulusal Spektroskopi Kongresi Manavgat'ta başladı.

12. Ulusal Spektroskopi Kongresi Manavgat'ta başladı.

Çolaklı beldesindeki Ankara Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kongrenin açılışında konuşan Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Dinç, kongreye 56 Türk üniversitesi ve 17 ülkeden toplam 300 bilimadamının katıldığını bildirdi.

Kongrede, farklı branşlarda yapılan spektroskopi çalışmalarında elde edilen sonuçların değerlendirileceğini ve yeniliklerin ortaya konulacağını kaydeden Prof. Dr. Erdal Dinç, "Burada, spektroskopinin neresindeyiz, gelecekte ne olabilir, hangi konular öne çıkabilir gibi konular değerlendirilecek" dedi.

221 poster ve 33 sözlü sunumun yapılacağı kongreye 4'ü yabancı olmak üzere 6 bilim adamının konuşmacı olarak davet edildiğini anlatan Prof. Dr. Dinç, spektroskopinin madde ile ışığın etkileşimine dayandığını bildirdi.

Dinç, "Modern analitik kimyanın temeli spektroskopidir. Spektroskopinin fen, sağlık, mühendislik, eczacılık, ziraat, çevrecilik gibi geniş bir alanda kullanımı vardır. Gıdada özellikle kalıntının tespiti ve kalite kontrolünde spektroskopi kullanılmaktadır" diye konuştu.