15 Temmuz gazisi general oluyor

15 Temmuz gazisi general oluyor
Güncelleme:

Türkiye'nin gözü bugün gerçekleşecek Yüksek Askeri Şura toplantısına çevrildi. TSK'daki ihraçlar nedeniyle bu yıl albaylar arasından da çok sayıda terfi bekleniyor.

Geçen yıl YAŞ öncesinde, darbe girişiminde rol alan 149 general ve amiral TSK'dan ihraç edilmişti. Bazı komutanlar hakkında YAŞ'ta alınan emeklilik kararlarıyla birlikte, TSK'dan ayrılan general ve amirallerin sayısı 197'ye ulaşmıştı. Bunun üzerine, daha fazla albayın terfi ettirilmesi ve boşalan general ve amiral kadrolarının mümkün olduğunca doldurulması kararlaştırılmıştı. Her YAŞ'ta ortalama 50 albay, general ve amiralliğe terfi ederken geçen yıl bu sayı 99 oldu. Buna rağmen Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'ndeki general ve amirallerin toplam sayısı 326'dan 196'ya geriledi. Bu çerçevede bugünkü YAŞ'ta da çok sayıda albayın terfi ettirilmesi bekleniyor.

15 TEMMUZ KAHRAMANI GENERAL OLUYOR

Generalliğe terfi eden ilk 15 Temmuz gazisinin, Piyade Albay Davut Ala olması bekleniyor.

Albay Ala, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında İstanbul’daki Kartaltepe Kışlası’nın komutanıydı ve darbecilerle girdiği çatışmada 7 kurşunla yaralandı.

15 Temmuz gazisi general oluyor - Resim : 1

Vatan gazetesinden Murat Çelik'in köşesine taşıdığı habere göre, Albay Ala’nın, bugünkü Yüksek Askeri Şura toplantısında tuğgeneralliğe yükseltilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Böylece Albay Ala'nın, generalliğe terfi eden ilk 15 Temmuz Gazisi olması bekleniyor.

YAŞ toplantısı öncesi sürpriz görüşme 6 saat sürdüYAŞ toplantısı öncesi sürpriz görüşme 6 saat sürdü

Seçiniz...