15 Temmuz Vakfı'nın yöneticiliğine Erdoğan'ın danışmanı atandı

15 Temmuz Vakfı'nın yöneticiliğine Erdoğan'ın danışmanı atandı
Güncelleme:

15 Temmuz’un ardından toplanan 309 milyon TL tutarındaki bağışların toplandığı 15 Temmuz Vakfı’na Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AK Parti milletvekili İsrafil Kışla yönetici olarak atandı.

15 Temmuz’un ardından toplanan 309 milyon TL tutarındaki bağışların toplandığı vakfa cumhurbaşkanı başdanışmanı ve eski AK Parti milletvekili İsrafil Kışla yönetici olarak atandı. 24 Aralık 2017’de kurulan vakfa, 2 yıl 2 gün sonra atama yapılması da dikkat çekti. 

ADRESİ DE BELLİ DEĞİLDİ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan kampanya kapsamında toplanan 309 milyon TL tutarındaki bağışın akıbeti tartışma yaratmıştı. Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı adında kurulan vakfın adresi ve yöneticilerinin belli olmaması, soru işaretleri yaratmıştı. Resmi Gazete’de dün yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararıyla söz konusu vakfın yöneticileri de belli oldu. Buna göre vakfın yönetim kurulu AK Parti’ye yakın bazı isimlerden oluştu. TBMM 24. Dönem AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, vakfın yöneticileri arasında yer aldı. Kışla’nın yanı sıra vakıfta 15 Temmuz’da hayatını kaybedenlerden bazı isimlerin yakınları da bulunuyor. 


 

Etiketler 15 temmuz vakfı