175 ''troll'' daha İBB'den gönderildi

175 ''troll'' daha İBB'den gönderildi
Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden BELTUR’da 175 "troll" işten çıkarıldı. Belediyeden gönderilen mesajla iş akitlerine son verildiği duyuruldu. Mesajda 4857 sayılı kanunun 17. maddesi hatırlatıldı ve işçilerin tüm haklarının ödeneceği ifade edildi.

İBB yönetimi, Medya AŞ’deki, 184 personelin 50’sinin işine geçtiğimiz pazartesi günü son vermişti. İşten çıkarılan şahısların ak trol olduğu ve Ekrem İmamoğlu aleyhine yalan haberlerle düzenlenen kara propaganda kampanyalarına destek verdikleri öğrenilmişti. İşine son verilenler, kendilerine gerekçe gösterilmediğini ve haksız işten çıkarmalar olduğunu belirterek, İBB binasının önünde basın açıklaması yapmıştı.

İBB, Medya AŞ’deki düzenlemenin ardından zarar eden diğer bir iştirak olan BELTUR’a da el attı. Şirket çalışanı 175 kişinin daha iş akdi fesedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 30 şirketinden 11’i 2018 yılının üçüncü çeyreğinde toplam 94 milyon 543 bin lira zarar etmişti.

Zararlara ilişkin olarak İBB şirketlerinin mali durumunu takip eden CHP’li İBB Meclis Üyesi Dr. Hakkı Sağlam, İBB’nin iflas bayrağını çektiğini savunarak, “Biz hükümetin yanlış ekonomi politikalarına karşı önlem alsın, İstanbulluların parası çarçur edilmesin, kaynakları halk için kullansın, yurttaşlarımıza hizmeti ucuz ve kaliteli getirsin, buna katkı yapacağımızı İBB Mecliste defalarca söyledik. Ancak İBB Başkanı Uysal bizi dinlemedi, daha seçileli bir yıl oldu ama İBB ve şirketleri borca batırmış, iflasa sürüklemiştir” açıklamasında bulunmuştu.