228. saatte 2'si çocuk 3 kişi enkaz altından çıkarıldı

Güncelleme:

Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaz altına kalan bir kadın ve iki çocuk, 228 saat sonra kurtarıldı.

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana geldi. 7,7'lik bu depremin ardından saat 13.24'te bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi.

Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Depremin yaşandığı illere çok sayıda arama-kurtarma ekipleri gönderildi. Zamana karşı yarışın sürdüğü kentlerden umutlandıran haberler de geliyor...

228. SAATTE BİR KADIN VE İKİ ÇOCUK KURTARILDI

Edinilen bilgilere göre Hatay'ın Antakya ilçesi Oymak Sokak'taki Uğur Apartmanı'nın enkazından ses geldiğini belirleyen ekipler çalışma başlattı. Kurtarma ekipleri depremi 228. saatinde bir kadın ve iki çocuğa ulaşmayı başardı. Enkazdan çıkartılan Ela isimli kadın ve iki çocuk, hastaneye sevk edildi.

Kahramanmaraş’ta Kalkan Apartmanının enkazından 74 yaşındaki Cemile Kekeç, depremin 10. gününde 227. saatte sağ olarak çıkarılmıştı.

 

 

Etiketler hatay antaya deprem enkaz