3 YDG-H'lı teslim oldu

3 YDG-H'lı teslim oldu

Terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H'daki gençler PKK'dan kaçıp askere sığınıyor.

Terör örgütünden kopuşlar devam ediyor. Silopi'de kandırılarak ve baskıyla örgüte katılan YDG-H'liler, silahlarıyla birlikte kolluk kuvvetlerine teslim oldu. Gençlerin korkuları ve pişmanlıkları ise gözlerden kaçmadı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde kandırılarak ve baskıyla örgüte katılan PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensupları örgütten kaçmaya devam ediyor.

PKK'nın kaçmaları halinde öldürmekle tehdit ettiği 3 YDG-H'lı bir fırsatını bularak silahları ile birlikte güvenlik güçlerine teslim oldu.

ydg-h-cozuluyor-pkk-dan-kacip-askere-sigindilar-6453719.jpeg

Korkuları yüzlerinden okundu Silopi'de boş bir arazide Jandarma birliklerine teslim olan ve henüz 18 yaşlarında oldukları tahmin edilen gençlerin pişmanlıkları ve korkuları yüzlerinden okundu. YDG-G mensubu 3 teröristin ilk sözleri, PKK'nın kendilerini zorla çatışmaya soktuğunu ve kaçmaya kalktıkları zaman da infaz edilmekle tehdit edildikleri şeklinde oldu.

Üst aramaları yapılan ve silahlarına el konulan YDG-H mensupları daha sonra ifadeleri alınmaz üzere karakola götürüldü.

Öldürülen terörist sayısı 3 bini aştı

Operasyonlarda şua ana kadar öldürülen terörist sayısı 3 bini aştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada, "Suriye'deki son gelişmelerin PKK'nın ülkemize yönelik iştahını da kabarttığını görüyoruz. Güvenlik güçlerimiz son derece başarılı operasyonlar yapıyor. Yurt içi ve yurt dışında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bini aştı. Terörü tamamen yok edene kadar, bölgeye refah getirene kadar milli güvenliğimiz için tehdit olmaktan çıkana kadar devam edecektir" ifadelerini kullandı.