Adli Tıp'ın verdiği rapor şoke etti

Adli Tıp'ın verdiği rapor şoke etti
Güncelleme:

Çorlu'da yaşanan ve 11 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin olarak verilen adil tıp raporu acılı aileyi çılgına çevirdi.

Çorlu’da Bülent Ecevit Bulvarı’nda 27 Ocak 2017 tarihinde Habil Ö. yönetimindeki araç, Habibe H. ve 11 yaşındaki oğlu Egemen’in içinde bulunduğu araca süratle çarptı. Kazada futbol antrenmanından dönen Egemen hayatını kaybetti. Habibe H. ise yaralandı. Sürücü Habil Ö. çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı.

Kazanın ardından başlatılan soruşturmada adli tıp raporu 6 ay sonra tamamlandı. Raporda 80 km hız sınırı olan yolda 130 km’de takıldığı belirlenen ve yasal alkol sınırını aşan sürücü Habil Ö. tali, anne Habibe H. ise asli kusurlu bulundu. 
 
"Tutanak tutan polis sürücünün yakın arkadaşı"
 
Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nin hazırladığı raporu gördüğü zaman sinir krizi geçiren acılı anne, yeterli inceleme yapılmadığı söyledi. Kaza sırasında tutanak tutan polisin Habil Ö.’nün yakın arkadaşı olduğu için yanlış beyan verdiğini iddia eden Habibe Ö. şunları söyledi: “Kaza alanının krokisi doğru çizilmedi. Kamera kayıtları incelenmedi. Mahkeme de adli tıpta polisin tutanağına göre karar verdi. Ben yaralı olduğum için davaya katılamamıştım. İki duruşmada yol üzerindeki iki görgü tanığı ifade vermiş. Sürücünün kendileriyle yarıştığını ve bu yüzden hızını arttırdığını beyan etmiş. Ama bunlara rağmen serbest bırakıldı. Yeniden inceleme yapılmasını istiyoruz. Ben oğlumu kaybettim. Suçlu cezasını çekene kadar pes etmeyeceğim.”

 

 

Vatan