Ağabeyinin suçunu üstlenmeye kalkıştı !

Güncelleme:

Mersin'de 3 yaşındaki çocuğun yaşamını yitirdiği kazada, sürücü Harun G.'nin yerine ''Kazayı ben yaptım'' diyen kardeşi Gülbey G.'nin yalanı ortaya çıktı.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde aniden yola fırlayan 3 yaşındaki Sadık Karaboğa’ya otomobili ile çarparak ölümüne neden olan sürücü Harun G.’in yerine, 'Kazayı ben yaptım' diyerek suçu üstüne almak isteyen kardeşi Gülbey G.’nin yalanını jandarma ortaya çıkardı. Sürücü Harun G. tutuklanırken, suçu üstüne almak isteyen kardeşi Gülbey G. hakkında ise güvenlik güçlerini yanıltmak suçundan işlem yapıldı.

Kaza, Yenice Mahallesi merkezindeki Atatürk Caddesi'nde meydana geldi. Kaldırımda annesi ile birlikte yürüyen Sadık Karaboğa, bir anda park eden aracın arkasından yola fırladı. Bu sırada yoldan geçen 30 yaşındaki Harun G. yönetimindeki araç, küçük çocuk ve annesine çarptı. Kazada anne savrulurken, minik Sadık aracın altında sürüklendi.

Olay yerine gelen sağlık ekibi, Sadık Karaboğa'nın yaşamını yitirdiğini belirlerken, ağır yaralanan Remziye Karaboğa'yı Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Meydana gelen olay ile ilgili jandarma araştırma başlatırken, kısa bir süre sonra araç ile karakola giden Gülbey G., 'Kazayı ben yaptım, direksiyonda ben vardım' dedi.

Gülbey G.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine araştırmayı derinleştiren jandarma, kamera kayıtlarının yapılan incelemeden sonra direksiyondaki kişinin teslim olan Gülbey G.'ye benzemediğini belirledi. Bunun üzerine sorguya alınan Gülbey G., evli ve iki çocuğu olan ağabeyini hapisten kurtarmak için suçu üstüne almaya çalıştığını itiraf etti. Gülbey G.’nin itirafı ve kamera kayıtlarının da kendisine uyumsuzluğunu belirleyen jandarma, sürücü Harun G.’yi evinde yakaladı.

Yapılan sorgulamasında ölümlü kazada direksiyondaki sürücünün kendisini olduğunu itiraf eden ve mahkemeye çıkarılan Harun G. tutuklanırken, ağabeyinin suçunu üzerine almak isteyen ve bu nedenle güvenlik güçlerine yalan beyanda bulunan Gülbey G. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Etiketler mersin kaza