Anaokulunda ayak yıkatma rezaletinde ilginç ayrıntı

Anaokulunda ayak yıkatma rezaletinde ilginç ayrıntı
Güncelleme:

İstanbul Kartal’da bulunan bir özel anaokulunda paylaşılan görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı. Velilerden ilk açıklamalar geldi.

İstanbul Kartal’da bulunan özel bir anaokulunda paylaşılan görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı. 

Tiyatro gösterisi adı altında yapılan etkinlikte kız çocukları yöresel kıyafetler giydi, yemek yaptı, erkeğin ayağını yıkadı. 

Vatan gazetesinden Esra Can'ın haberine göre, İsmini vermek istemeyen bir velinin fotoğrafı sosyal medyadan paylaşması üzerine okul sosyal medya hesaplarını kapattı. 

Veliler ise yapılan gösteriden haberdar olduklarını ve durumdan şikayetçi olmadıklarını söylerken, gelenek ve göreneklerine uygun olduğunu normal karşıladıklarını belirtti. 

Fotoğrafları paylaşan veli ise, ailelere durumun yanlış olduğunu anlattığını, vazgeçiremeyince sosyal medyadan paylaşım yaptığını söyledi.

Anaokulunda skandal görüntüler !Anaokulunda skandal görüntüler !

ANAOKULUNDAN DA AÇIKLAMA VAR

Öte yandan skandal görüntülerin yaşandığı özel anaokulundan da bir açıklama yapıldı. Hürriyet gazetesinden Gülseven Özkan'ın haberine göre anaokulunun avukatı “Yerli malı haftası nedeniyle tiyatro gösterisi düzenleniyor. Anadolu’nun kültür öğelerine yer veriliyor. Yörük hayatı canlandırılıyor ve imece usulü anlatılıyor. Oyunda kız çocuklarının aşağılanması söz konusu değil” diye konuştu.

Ayrıca Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir yetkili inceleme başlatıldığını söyleyerek, şu bilgileri verdi:

“Konuyu araştırıyoruz. Ne olduğunu bilmiyoruz. Bu bir tiyatro gösterisi mi, hangi amaçla onaylanmış, hepsini araştıracağız. Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırı bir durum varsa gerekli işlemler yapılacak.”

 

Seçiniz...