Askerden hava değişimine gelmişti... Tam 19 yıldır bulunamıyor! Ortaya çıkan ses kaydı şoke etti!
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol2007 yılında İzmir Foça'dan hava değişimi izniyle geldiği İzmit’te sırra kadem basan 22 yaşındaki asker M.K.’ndan 19 yıldır haber alınamıyor. Kardeşinin cinayete kurban gittiğine inanan ağabey F.K., katili ortaya çıkaracak kişiye 100 bin dolar ödül vereceklerini açıkladı.
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 16 Mayıs 2007 tarihinde hava değişimi iznindeyken ortadan kaybolan 22 yaşındaki denizci er M.K.’ndan tam 19 yıldır tek bir iz yok. Ailesi, yıllardır süren belirsizliğin ardından kardeşlerinin cinayete kurban gittiği ihtimali üzerinde durarak hukuk mücadelesini sürdürüyor.
İskenderun'dan Foça'ya, Foça'dan Faili Meçhule
Acemi birliğini İskenderun’da tamamladıktan sonra İzmir Foça’ya dağıtımı yapılan M.K., rahatsızlığı nedeniyle memleketi İzmit’e hava değişimi iznine gelmişti. 16 Mayıs günü evden çıkan ve bir daha dönmeyen gencin cep telefonu o tarihten itibaren kapandı. Aile; İzmir, Antalya ve İskenderun dahil pek çok ilde ilanlar dağıtarak çocuklarını arasa da hiçbir somut ipucuna ulaşılamadı.
"Ben Öldürdüm" Diyen Ses Kaydı Emniyette
Dosyadaki en büyük kırılma noktası ise yaklaşık 2 yıl önce yaşandı. Bir şahsın M.K.’nu öldürdüğünü itiraf ettiği iddia edilen bir ses kaydı aileye ulaştı. Ağabey F.K., bu kaydı Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne teslim ettiklerini belirterek şunları söyledi:
"Kayıtların içinde resmen biri ‘Ben öldürdüm’ diyor ve isim geçiyor. 19 yıldır bu acıyla yaşıyoruz. Ölen bir gün ağlatır ama kayıp her gün ağlatır. Artık bir sonuç bekliyoruz."
Katili Bulana 100 Bin Dolar Ödül
Yıllar önce 100 bin TL olarak belirledikleri ödülü güncelleyen aile, kardeşinin katilini ortaya çıkarana veya yerini bildirene 100 bin dolar ödül vereceğini duyurdu. Ağabey F.K., adaletin yerini bulması için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını vurguladı.
Adalet Bakanı’nın Hamlesi Umut Oldu
Adalet Bakanı Akın Gürlek’in faili meçhul dosyaların yeniden incelenmesi yönündeki açıklamaları, acılı ailenin yüreğine su serpti. F.K., "Bu dosyaların yeniden açılması bizim gibi aileler için büyük bir umut. Faillerin cezalandırılmasını ve kardeşimizin akıbetinin netleşmesini istiyoruz" dedi.
DHA
Bu Haberleri Kaçırma...
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol