Betül'ün hayali gerçekleşiyor

Betül'ün hayali gerçekleşiyor

Soma faciasında babasını kaybeden ve 'Cennet'e mektup yazan Betül için sürpriz bir kapı açıldı.

Soma faciasının 1. yıldönümünde küçük Betül’ün, 301 şehit madenciden biri olan babasına yazdığı mektup yürekleri dağladı, Türkiye’yi ağlattı. Betül mektubunda babasına "Cennette mutlu bir şekilde bizi bekle" diye seslendi ve bir söz verdi. Babası toprağın yüzlerce metre altında can veren minik Betül pilot olmak, gökyüzünde uçmak istiyordu.

Hurriyet.com.tr'nin harekete geçmesiyle küçük kız bu hayaline doğru büyük bir adım attı. Haberi muhabirimiz Banu Şen'den telefonda öğrenen Betül'ün annesi Ergül Yüksel gözyaşlarını tutamadı.

Cennet’e mektup yazan 9 yaşındaki Betül, Türk Hava Kurumu’nun kanatları altında Eskişehir İnönü’de pilot elbisesi giyecek. 18 yaşına geldiğinde ise Türk Hava Kurumu’nun bursuyla pilot eğitimi alarak, babasına verdiği sözü yerine getirecek.

Soma’da yaşanan iş cinayetinde yaşamını yitiren madenci Ali Yüksel’in kızı, 9 yaşındaki Betül’ün dün babasına yazdığı mektup tüm Türkiye’yi göz yaşlarına boğdu. Betül, cennete yazdığı mektubunda babasına “Cennette mutlu bir şekilde bizi bekle babacağım. Ben pilot olucam. Senin gözünü kara çıkarmıyacam. Söz veriyorum” dedi.

29323154.jpg

BETÜL’ÜN ANNESİ HABERİ TELEFONDAN ÖĞRENDİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Betül’ün bu mektubu üzerine Hurriyet.com.tr'nin girişimiyle Türk Hava Kurumu harekete geçti ve küçük kızın pilotluk eğitimini üstlendi. THK Başkanı Vacit Öktem, Hürriyet’e “Betül’ün şartları pilotluk için uygun olursa, burslu olarak Türk Hava Kurumu Üniversitesinde pilot eğitimi aldıracağız. Ama önce uçmanın keyfini yaşaması için Eskişehir İnönü’de pilot elbisesi giydirip uçuracağız. Bunun için de annesiyle temasa geçeceğiz” dedi.

Etiketler thk pilot soma betül