Boşanan çiftin aileleri birbirine girdi: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Güncelleme:

Afyonkarahisar’da boşanan çiftin aileleri arasında çıkan kavgada ortalık adeta kan gölüne döndü.

Olay, merkeze bağlı Çıkrık beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, boşanan Yusuf-Fatma M. çifti arasında çocuk görme olayından kaynaklandığı öne sürülen tartışma çıktı.

Fatma M.'ın babası İsmail K., boşanma sonucu çocuk velayeti meselesinden anlaşmazlık yaşadığı ve borç nedeniyle evine icra gelmesi sonucu aralarında sorun bulunan ailenin içinde olduğu otomobile tabancayla ateş açtı.

5 KİŞİ SİLAHLA VURULDU
Fatma M.'ın babası İsmail K., akşam saatlerinde otomobiliyle, Yusuf M., babası Mevlüt M., annesi Şefika M., anneannesi Hanife Mutlu, kız kardeşi Hatice M. ile Hatice M.’ın 1 yaşındaki kızının bulunduğu otomobili takibe başladı. Belde merkezinde M. ailesinin bulunduğu otomobilin önünü kesen İsmail K., aracından indikten sonra eski dünürlerinin aracına kurşun yağdırdı. Otomobil içerisindeki 5 kişi silahla vuruldu.

ÇEVİK KUVVET DEVREYE GİRDİ
Silahlı saldırıda Mevlüt M., Şefika M., Hanife Mutlu, Hatice M. ve Yusuf M. ağır yaralandı. İsmail K. olay sonrası otomobiliyle kaçtı.

Olayın ardından silahlı kavgada yaralananlar Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Ekipleri hastanelerin acil servis girişlerinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Hastaneye kaldırılan yaralılardan Mevlüt M., Şefika M., Hanife Mutlu ile Hatice M. yaşamını yitirirken, ağır yaralanan Yusuf M. yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Saldırıda yaralanmayan Hatice M.’ın 1 yaşındaki kızı ise tedbir amaçlı tedaviye alındı. Jandarma, kaçan İsmail K.’ı yakalamak için çalışma başlattı.

"5 YARALI VARDI, HASTANEYE YOLLADIK"
Beldede yapılan yardımları dağıttıkları sırada haber geldiğini ve olay yerine geldiklerini anlatan Çıkrık beldesi Erenler Mahallesi Muhtarı Bekir İ., "Vatandaşın biri haber etti. Geldiğimizde baktık 5 yaralı vardı. Ambulansa bindirdik, hastaneye yolladık. Önceden gelen bir husumet vardı bunların arasında. Dünür oldular, kız alıp verme meselesinden boşanma olayı oldu. Böyle olunca husumet girdi araya" dedi.

ÇIKRIK BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
Çıkrık Belediye Başkanı Recep K., yaşanan olaydan dolayı çok üzgün olduklarını söyledi.

Kendisinin Afyonkarahisar'da olduğunu ve olayı duyar duymaz beldeye geldiğini dile getiren K., "Neticede ben beldeye geldiğimde olay olmuştu. 4 ölü ve bir ağır yaralı olduğunu öğrendik. Daha önceden bunlar dünürlerdi. Amca çocuklarıydı, yabancı değillerdi ama boşanmışlardı. Nasılsa bu olay yaşandı. Allah'ım bu acıları kimseye göstermesin. Çok zor gerçekten. Belediye başkanı olarak ben çok üzgünüm." diye konuştu.

EŞİNİN AİLESİ, ALDIĞI BORÇ NEDENİYLE İCRAYA VERMİŞ
Fatma M.’ın, ayrıldığı eşinin ailesinden evliyken borç aldığı, boşanma sonrası kayınpeder Mevlüt M.’ın senedi icraya verdiği, sonrasında İsmail K.’ın evine icra geldiği, bu nedenle aileler arasındaki husumetin büyüdüğü öğrenildi. Boşanan çiftin 2 çocuğu olduğu, velayetin annede olduğu öğrenildi.

CİNAYET ZANLISI YAKALANDI
Öte yandan alkollü olduğu ve olay yerinden kaçtığı tespit edilen cinayet zanlısını, polis ve jandarma ekipleri yakalamak için seferber oldu. Güvenlik kameralarını da takibe alan polis ekipleri şahsın en son Erenler Mahallesi’ne girdiğini tespit ederek bu bölgede geniş çaplı arama başlattı. Şahsın daha sonra tekrar olay yerine hareket ettiğini belirleyen jandarma ekipleri yolu keserek İsmail K.’ı kullandığı otomobille birlikte yakaladı. Olay yerinden 2 kilometre uzaklıktaki Beyyazı beldesinde yakalayan polis ekipleri zanlıyı gözaltına aldı.

Etiketler belde dehşet