Çorlu'daki facia sonrasında görevden alınmıştı, geri döndü

Çorlu'daki facia sonrasında görevden alınmıştı, geri döndü
Güncelleme:

Çorlu'da bundan 6 sene önce yaşanan ve 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası faciasında görevden alınan dönemin TCDD Genel Müdürü olan Veysi Kurt, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın imzasıyla yeniden tekrar TCDD'nin başına atandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlanan bazı bakanlık ve kurumlara ilişkin atama ve görevden alma kararlarındaki bir ayrıntı dikkat çekti.

Çok sayıda atama ve görevden alma kararları arasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TCDD Genel Müdürlüğü görevi için de bir atama kararı vardı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TCDD Genel Müdürlüğüne Veysi Kurt'un ataması yapıldı.

1983 yılı itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesinde göreve başlayan bir isim olan Veysi Kurt, kariyeri boyunca TCDD birbirinden farklı görevler yürütmüş, 2016 yılında Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini vekaleten üstlenmiş 2017 yılında ise bu görevi asaleten devralmıştı.

Ancak tarihler 8 Temmuz 2018'i gösterdiğinde ise 25 canı yitirdiğimiz Çorlu tren faciası meydana gelmiş ve Kurt kazanın olduğu 8 Temmuz'dan ancak 14 ay sonra 19 Eylül 2019 Cumhurbaşkanı kararıyla görevden alınmıştı. 

Kurt görevden alındıktan 5 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevine geri dönmüş oldu.