Depremzede aileden 8 bin lira alan taksiciye 10 yıl hapis istemi

Depremzede aileden 8 bin lira alan taksiciye 10 yıl hapis istemi
Güncelleme:

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinden Kayseri’ye gelmek isteyen depremzede aileden 8 bin lira isteyen taksi şoförü hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Andırın ilçesinde oturan 27 yaşındaki A.Y. ile o dönem resmi nikahlı eşi olan 21 yaşındaki M.A.A. , Kayseri’ye gitmek istedi. İddiaya göre; A.Y., 9 Şubat’ta taksi şoförü Ahmet O. ile 8 bin TL vererek, Kayseri’ye gitmek için anlaştı.

EN FAZLA 6 BİN 108 LİRA OLABİLİR

Taksicinin kendilerini dolandığını düşünen çift savcılığa başvurdu.  Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, Kahramanmaraş ile Kayseri arasında taksi ücretinin en fazla 6 bin 108 TL olabileceği tespit edildi. Ahmet O. hakkında “kişinin içinde bulunduğu tehlikeli durum veya zor şartlarda yararlanmak suretiyle dolandırıcılık” suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

“HAKKINDA 8 BİN LİRA DEDİ”

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkan ve tutuksuz yargılanan Ahmet O., üzerine atılan suçlamaları reddedip, “Müşteki ile 7 bin TL’ye anlaştık. Ancak kendisi, geçen yolculuk süresi ve bekleme süreleri sonrası bana, ‘Senin hakkın 8 bin liradır’ dedi ve hesabıma 8 bin lira gönderdi. ‘Helali hoş olsun’ tarzında laflar söyledi. Toplam kaç kilometre gezdiğimizi hatırlamıyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

DHA