Evine çağırdığı hurdacıyı soba kapağıyla öldürdü ! İfadesi şoke etti

Evine çağırdığı hurdacıyı soba kapağıyla öldürdü ! İfadesi şoke etti
Güncelleme:

Bursa'da sobasını satmak için eve çağırdığı hurdacıyı çıkan kavgada başına soba kapağıyla vurup öldüren ve kamyonetini, telefonunu ve parasını gasp ettiği iddia edilen sanık ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2018 yılının Mart ayında Yıldırım ilçesi Selimzade Mahallesi’nde meydana gelen olayda, bir lokantada garsonluk yapan, 7 yıl önce eşinden boşanan iki çocuk babası İmam A. (50), arkadaşıyla kirada oturdukları evde bulunan kömür sobasını, borçları nedeniyle satmaya karar verdi. İmam A., sokaktan geçen hurdacı Erdem D.’yi (37), sobaya bakması için eve çağırdı. İmam A. ile soba için 50 liraya anlaştığı Erdem D. arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce İmam A., soba kapağı ile Erdem D.’nin başına defalarca vurdu. Ardından da Erdem D.’nin başını duvara çarptı. Erdem D. olay yerinde öldü. Cinayetten sonra kahveye giderek çay içen İmam A., eve gelip cesedi bulan ev arkadaşının ihbarı üzerine polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İmam A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"CİNSEL İÇERİKLİ MESAJLAR VERDİĞİNİ HİSSETTİM"

İmam A. hakkında Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’kasten öldürmek’ suçundan müebbet ve ’yağma’ suçundan da hapis talebiyle açılan davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmada son sözü sorulan İmam A., "’Ağabey nerelisin, yaşın kaç? Maşallah güçlüsün, kuvvetlisin, bu evde bekar mı yaşıyorsun?’ diye sorular sordu. Bu sözlerle bana cinsel içerikli mesaj verdiğini hissettim ve sinirlendim. Bu konuşmasının hoş olmadığını söyledim. Yüzüme bakınca soba kapağını üzerine attım. Merdivenden yuvarlandı. Birbirimizin üzerine çullandık. Başını defalarca duvara çarptım. Ölümüne neden olduğumdan dolayı pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık İmam A.’ya ’kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ’yağma’ suçundan da 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İHA