HDP'liler AK Parti bürosuna saldırdı !

HDP'liler AK Parti bürosuna saldırdı !

HDP'nin Erzurum mitingi sonrası bir grup AK Parti'nin irtibat bürosuna saldırdı.

HDP'nin Erzurum mitinginin ardından çıkan olaylarda bir grup, AK Parti irtibat bürosuna taş ve sopalarla saldırdı.

HDP'nin Erzurum mitinginin ardından çıkan olaylarda bir grup, AK Parti Yakutiye İlçe Başkanlığının irtibat bürosuna taş ve sopalarla saldırdı.

İstasyon Meydanı'ndaki mitingin ardından Mahallebaşı semtindeki seçim irtibat bürosuna gelen grup, parti binasından içeriye girdi. İrtibat bürosunun kapı ve camlarını kırıp, eşyaya zarar veren gruptakilerden bazıları, polisin TOMA ile su ve biber gazıyla müdahalesi sonucu ara sokaklara kaçtı bir grup da HDP İl Başkanlığı binasına çıktı. İnşaat halindeki binadan polisin üzerine tuğla atan grup, taş ve sopalarla saldırdı. Ekipler, gruba TOMA ile müdahalede bulundu.

AK PARTİ ERZURUM İL BAŞKANI YEŞİLYURT'TAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, HDP'nin Erzurum mitingi nedeniyle kentte yaşanan gerginliğe ilişkin, "Seçime günler kala bütün Erzurumlu hemşehrilerimi sağduyuya davet ediyorum. Aynı sağduyu çağrısını diğer siyasi partilerden de beklediğimizin altını çiziyorum" dedi.

Yeşilyurt, yaptığı açıklamada, HDP mitingi nedeniyle çıkan olayların ardından AK Parti teşkilatlarına yönelik yapılan saldırılara tepki göstererek, sağduyu çağrısında bulundu.

Kentte talihsiz çatışmalar yaşandığını dile getiren Yeşilyurt, 7 Haziran'da yapılacak seçim öncesinde yaşanan bu tür olayların Erzurum'a ve ülkeye zarar verdiğini, her vatandaşın huzur ve güven ortamında demokratik hakkını kullanacağı sandıklara gölge düşürülmemesi gerektiğini vurguladı.

AK Parti olarak bugüne kadar kendilerine yönelik yapılan her türlü saldırıya karşı duruşlarından vazgeçmediklerinin altını çizen Yeşilyurt, şunları kaydetti:

"Yüce milletimizin huzuru siyasi çekişmelerin kurbanı olmamalıdır. Bugün yaşanılan bu olaylarda maalesef çirkin görüntüler ortaya çıktı. MHP bayrakları taşıyarak, elleriyle bozkurt işareti yapan gruplar tarafından partimizin bayrakları ve afişleri sökülüp yırtılırken teşkilat binalarımıza da saldırılar gerçekleşti. Bu çirkin saldırılar inkar edilemez. Çünkü görüntülerle tespit edildi. Biz AK Parti ailesi olarak beklerdik ki buna sebep olanlara olaylar anında diğer siyasi parti teşkilatlarından sükunet çağrısı yapılsın, bu ahlaksızlığı yapanlara tepki gösterilsin. Maalesef böyle bir tavra şahit olamadık. 'AK Parti'ye değil de HDP'ye oy verin' diye sinsice bir plan içerisinde olanlardan bu tavrı beklemek de hayal olsa gerek."

Yeşilyurt, HDP mitinginde AK Parti'ye yönelik yapılan saldırıların birçok soru işaretini de içinde barındırdığına dikkati çekerek, sandık için mücadele ettiklerini, sokağa kargaşa değil huzur getirme çabasında olduklarını bildirdi.

AK PARTİ'YE YÖNELİK KİRLİ BİR TEZGAH OLDUĞU AÇIKTIR

Tüm siyasi partileri, kaosa ve kargaşaya değil sandığa davet eden Yeşilyurt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bizim ve her siyasi partinin hesap yeri sandık olmalıdır. Gönül isterdi ki HDP ve MHP çıkan bu olaylara seyirci kalmasın, tahriklere meydan vermesin. Miting alanının tahsisi Yakutiye İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılmış olup, bu kararın altında MHP'li üyenin de imzası bulunmaktadır. Ancak buna rağmen halka meydanı AK Parti'nin tahsis ettirdiği yönünde aldatıcı ve yanıltıcı propaganda yapılmaktadır. Diğer taraftan HDP'liler de sosyal medya üzerinden AK Parti'liler tarafından kendilerine saldırıldığı şeklinde kamuoyu oluşturmaktadır. Ortada AK Parti'ye yönelik kirli bir tezgah olduğu açıktır. Halkımız bu tür çirkin tezgahların bilincinde olarak sandıkta gereken cevabı verecektir."

Yeşilyurt, huzuru bozup ülkeyi kaosa sürüklemeye, "Gezi ruhunu" yeniden ortaya çıkarmaya çalışanların boşuna heveslenmemesi gerektiğine değinerek, AK Parti ailesi olarak hep huzur ve güvenin sağlanması için çabaladıklarını kaydetti.

Her türlü hakaret ve saldırıya rağmen AK Parti'lilerin sağduyuyu elden bırakmadığını anlatan Yeşilyurt, "Yüce milletimiz içine çekilmeye çalışıldığı bu tuzaklara her zaman olduğu gibi bu dönemde de düşmeyecektir. Ülkemizin önemli bir süreçten geçtiği şu dönemde Erzurumlu vatandaşlarımız sandığa gidip, hiçbir baskı altında kalmadan oyunu kullanmalıdır. Seçime günler kala bütün Erzurumlu hemşehrilerimi sağduyuya davet ediyorum. Aynı sağduyu çağrısını diğer siyasi partilerden de beklediğimizin altını çiziyorum" ifadelerini kullandı.