İstanbul Metrosu ikinci kez durdu !

İstanbul Metrosu ikinci kez durdu !

Gayrettepe metro istasyonunda "teknik bir arıza" yüzünden metro trafiği Hacıosman istikametine kapandı.

Yenikapı-Hacıosman metro güzergahında Gayrettepe’den sonra metro seferleri yapılamıyor. Güzergahın en yoğun durağı olan Gayrettepe’de binlerce yolcu mağdur oldu. Sadece Yenikapı yönüne yolcu alınıyor. Saat 16:00′dan beri Hacıosman istikametine seferler yapılamıyor. Yolculara “teknik bir arızanın olduğu” söyleniyor.

SABAH SAATLERİNDE METRO DURMUŞTU

Bugün sabah saatlerinde Yenikapı - Hacıosman Metrosu'nda seferlerde büyük aksaklıklar yaşandı. Vatandaş hem geç kaldı hem de ulaşımını belli duraklar arasında sağlayabildi. Herkes aksaklığın Mecidiyeköy'deki yeni metro çalışmasından kaynaklandığını düşünürken aksaklığın sebebinin şüpheli paket olduğu ortaya çıktı.

Yenikapı-Hacıosman Metrosu'nun Şişli İstasyonu, istasyonda bulunan şüpheli paket nedeniyle 30 dakika ulaşıma kapatıldı. Yapılan incelemede şüpheli paketin boş olduğu anlaşılınca, durak tekrar ulaşıma açıldı.

Edinilen bilgilere göre, sabah 08.00 sıralarında Yenikapı - Hacıosman Metrosu'nun Şişli İstasyonu'nda şüpheli bir paket gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları ilk inceleme sonrasında bomba imha uzmanına haber verdi. Metronun Şişli Durağı ise güvenlik gerekçesiyle seferlere kapatılırken, Yenikapı - Hacıosman Metorusu seferlerine Şişli Durağı'nı pas geçerek devam etti. Bomba imha ekiplerinin 30 dakika boyunca yaptığı inceleme sonrasında durak tekrar açıldı. Yapılan incelemede şüpheli paketten herhangi bir şey çıkmadığı öğrenildi.